Gündem

Papa’nın çantasında Hatay’dan Kars’a kadar çizilmiş sözde Kürdistan’a ait harita çıktı!

İlk defa Irak’a giden Papa’nın bu ziyareti çok konuşuldu. Papa neden Irak’a gitti sorusu, kendisine takdim edilen 6 farklı hatıra pulu ile netlik kazandı. Pullardan birinde, asla kabul edemeyeceğimiz bir haritaya yer verildi. Harita Hatay’dan Kars’a kadar Türkiye’nin birçok ilini içine alan sözde Kürdistan’a ait bir harita çıktı… Konuyu TBMM gündemine taşıya İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, ‘’Yapılan bu alçaklık ve küstahlığı şiddetle kınıyorum. Barzani bir kez daha tüm dünyaya terör örgütünün, PKK’nın propagandasını yapmıştır. Üzülerek görüyoruz ki Türk Dışişleri bu konuda sınıfta kaldı’’ dedi. Hükûmet bugün bu konuda yaptığı açıklamaları da eleştiren Türkkan, şu ifadeleri kullandı;

PAPA’YA VERİLEN PULLARDA KÜRDİSTAN HARİTASI

Sayın Erdoğan’ın davetlisi olarak, Cumhurbaşkanlığı sarayı’nın da ilk konuğu olan Papa Irak’ı ilk defa ziyaret etti. Irak Kürt bölgesel yönetimi, bu ziyaret anısına, Katoliklerin ruhani lideri Papa için 6 farklı hatıra pulu bastırdı. Bu pul bir iki gündür basında, sosyal medyada dönüyor. Belki etkilenirsiniz diye siz bir daha bir görün istiyorum. Pullardan birinde, asla kabul edemeyeceğimiz bir haritaya yer verildi. Harita Hatay’dan Kars’a kadar Türkiye’nin birçok ilini sözde Kürdistan’a dâhil ediyor. Yapılan bu alçaklık ve küstahlığı şiddetle kınıyorum. Barzani bir kez daha tüm dünyaya terör örgütünün, PKK’nın propagandasını yapmıştır.

BU ALÇAKLIK SADECE BİR HATA MI?

Üzülerek görüyoruz ki Türk Dışişleri bu konuda sınıfta kaldı. Hükûmet bugün bu konuda hiç tatmin etmeyen bir açıklama yaptı. “Irak Kürt bölgesel yönetimi makamlarından bu vahim hatanın derhâl düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın bir an önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz.” dedi. Dışişleri bunu bir hata olarak görüyor. Belki sizden de bundan daha fazlasını beklemek hata olur. Kongrenize davet ettiğiniz ve başına konfetiler yağdırdığınız eski dostunuz Barzani’ye karşı hiçbir şey söylemeyecek misiniz?

İLETİŞİM BAŞKANI NE DEDİ?

Barzani’nin bu küstah meydan okumasına Türk devleti sessiz mi kalacak, görmezden mi gelecek? Muhalefetin her sözüne anında cevap veren İletişim Başkanını, konu vatan olunca burada neden göremiyoruz? Bir sessizliğe gömüldü İletişim Başkanı. Hükûmet nerede, bilmiyoruz ama biz İYİ PARTİ olarak buradayız. Kimse hayal kurmasın. Türkiye, 783 bin kilometrekarelik, her bir karışı şehit kanıyla sulanmış bu vatan toprağıyla bölünmez bir bütündür. Bayrağı, vatanı ve milletiyle teröre ve bölücülere karşı yekvücut, dimdik ayaktadır; öyle olmaya da devam edecektir.

MEHMET MUŞ (İstanbul) -Burada, Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetiminin Papa’nın ziyareti esnasında ortaya çıkan bir haritası söz konusu. Bunu kabul etmemiz mümkün değil, kesinlikle reddediyoruz. Bununla alakalı Dışişleri Bakanlığımız gerekli açıklamayı ve izahatı istemiştir.

Irak’ın kuzeyinde bulunan yönetim, Türkiye Cumhuriyetini gayet iyi tanır, neler yapacağını da neler yaptığını da iradesinin ne olduğunu da iyi bilir, iyi tanır. Bu tip hayallerin peşinde, bu tip hülyaların peşinde koşmanın bedeli çok ağır olur, bunu buradan ifade etmek isterim. Burada şunu da özellikle belirtmekte fayda var, sadece orası değil, bu, biliyorsunuz, dört parça bir hayalleri var bunların, bu iş için de Türkiye’nin içerisinde uğraşanlar var, onları da gayet iyi biliyor milletimiz. Onlara da -bizim burada defaatle yaptığımız konuşmalar vardır- bu fırsatı asla tanımayacağız, asla vermeyeceğiz. Biz, bugün burada varız veya yokuz ama bu millet bu fırsatı vermeyecek.

Şunu da ifade etmek isterim, Sayın Türkkan bu konuya değindi, bir açıklama da yaptı Twitter hesabından, bu açıklama siyaset diline yakışan bir açıklama değil Sayın Türkkan. Şimdi, telefonlarına çıkmayan Amerikan Başkanı Joe Biden’a mektup yazar bu pulla diye bir açıklama… Bu dilin bize bir faydası yok, size de bir faydası yok. Bir kere, bir telefon görüşmesi olmadı, biz bir telefon açmadık Biden’a. Şimdi, bunu söylemenin sizin, Misakımillî’yle alakalı az önce göstermiş olduğunuz hassasiyetinize ne katkısı var?

Şimdi, eğer bu dili kullanmak istersek, ben mesela size mukabele edebilirim bu dille, size şöyle bir dil kullanırım mesela, hani Demirtaş’la bir kahvaltı planınız var ya o zaman derim ki adam içeride, gidemiyorsunuz o zaman siz bu pulu kartpostalın üzerine yapıştırın, kahvaltının yeri ve saatini bildirin, Meral Akşener bu şekilde bu pulu değerlendirmiş olsun. Bizden bu şekilde mukabele görürsünüz. Peki, ne faydası olur? Bir faydası oldu mu? Olmadı, olmaz