Adalet Personeliİşkur İş İlanları

Adalet Bakanlığı’nın İŞKUR üzerinden açtığı 9 kişilik temizlik görevlisi kadrosuna 5 bin 217 kişi başvuru yaptı!

Adalet Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yeni iş ilanları yayınladı. İŞKUR’un ‘’kamu iş ilanları’’ sayfasında yer alan temizlik iş ilanlarına rekor seviyede bir başvuru yapıldı. Adıyaman’da, Adalet Bakanlığının İŞKUR üzerinden açtığı 9 kişilik temizlik görevlisi kadrosuna 4 günde rekor bir başvuruyla toplam 5 bin 217 kişi başvuru yaptı. Bin bir umutla temizlik görevlisi kadrosuna başvuranlar arasında binlerce üniversite mezunu adayın olması ise dikkat çekti. Konuyu Meclis gündemine taşıyan Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, şu açıklamalarda bulundu;

‘’İktidar olarak gündemi ne kadar değiştirmeye çalışırsanız da Türkiye’de ve Adıyaman’da milletimizin tek gündemi işsizlik ve yoksulluk. Adıyaman’da, Adalet Bakanlığının İŞKUR üzerinden açtığı 9 kişilik temizlik görevlisi kadrosuna dört günde rekor bir başvuruyla toplam 5.217 kişi başvuru yaptı.

Bin bir umutla temizlik görevlisi kadrosuna başvuranlar arasında binlerce üniversite mezunu gencimiz ile ilk ve ortaöğretim mezunu gençlerimiz bulunmaktadır. İşte, AK PARTİ’nin on sekiz yılda Adıyaman’ı ve Türkiye’yi getirdiği tablo bu. Buradan iktidara ve Cumhurbaşkanına çağrıda bulunuyorum: Hayat pahalılığı ve geçim derdi yaşayan hemşehrilerimize yeni iş imkânı sağlayacak yatırımları bir an evvel bitirin; halkımızın aş ve iş taleplerini bir an evvel karşılayın diyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum’’ dedi.