EkonomiGündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Emeklilikte yeni dönem!

Gelen bir son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında milyonların karşısına geçerek, yeni düzenlemeyi duyurdu. Buna göre 18 yaş altı vatandaşların da BES'e kayıt olabileceğini belirten Erdoğan, merak edilen tüm detayları aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde, Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı’nda çok önemli açıklamalarda bulundu.

18 YAŞ ALTI GENÇLER İÇİN YENİ KARAR

Ekonomi Reformlarını tanıtan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili yeni gelişmeyi duyurdu. Buna göre 18 yaş altı gençlerin de sisteme girebileceğini belirten Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamasında şu ifadeyi kullandı:

“BES’in gelişmesi ve derinleşmesine katkı sağlıyoruz. BES’i çok daha genişletilmiş kesimlere yaygınlaştırıyoruz, 18 yaş altındaki çocuklarımızın sisteme girmesinin önündeki engelleri kaldırıyoruz. Bu süreci yüzde 25 devlet katkısıyla kamunun üzerine düşen sorumluluğu da yerine getiriyoruz. Böylece tasarruf alışkanlığı ve finansal okuryazarlık bilincinin gelişmesini teşvik ediyoruz. Sandık ve vakıf gibi kurumların emeklilik birikimlerinin 2023 yılı sonuna kadar BES’e aktarımına imkan veriyoruz”

BES NEDİR?

Bireysel Emeklilik Sistemi “BES” olarak adlandırılıyor. Kişilerin aktif olarak yaşamları boyunca yapmış oldukları tasarrufları uzun vadede yatırıma dönüştürerek, emekli olmalarını sağlayan özel bir sistemdir. Gönüllü olarak katılım sağlanan Bireysel Emeklilik Sistemi ile ek bir gelir elde etmek mümkün.

 

Bir Yorum

  1. BES e üye olanın bir gelirinin olması gerekir, nedense bu durum hep gözardı ediliyor. Geliri olmayan nasıl BES e ödeme yapacak? 18 yaşındaki biri olsa olsa öğrenci olur.