Gündem

Bir ilimizde kamu kurumlarının mesai saati düzenlendi!

Koronavirüs salgını kapsamında Türkiye 1 Mart tarihinde kademeli olarak normalleşmeye başlamıştı. Ancak son günlerce ciddi derecede artış gösteren salgında risk durumu kırmızı olan Samsun'da yeni bir karar alındı. Buna göre alınan tedbirler kapsamında kamu kurumlarında mesai saatleri yeniden düzenlendi.

Konuyla ilgili flaş açıklama valilik tarafından yapıldı. Valilik yapmış olduğu açıklamasında İl Hıfzıssıhha Kurulu, kamu kurum ve kuruluşların mesai saatlerinde yeniden düzenlemeye gittiğini belirtti. Yeni karar 15 Mart tarihinden itibaren geçerli olacak.

YENİ MESAİ SAATLERİ AÇIKLANDI

Alınan karar kapsamında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 100’üncü maddesi kapsamında, kentte mesai saatlerinin 15 Mart 2021’den itibaren 09.00 – 12.30 – 13.00 – 17.30 olarak uygulanacağı ifade edildi.

Kademeli normalleşme kapsamında kamu kurumlarının normalleşme süreci kapsamında eski mesai saatleri 08.030 – 12.30 – 13.30 – 17.30 şeklindeydi.

Aynı zamanda yapılan açıklamanın devamında özel kanun, tüzük ve yönetmeliklere göre çalışma saatlerinin farklı olarak düzenlenmesi zorunlu olan kamu kurum ve kuruluşlarına ait hükümlerin saklı olduğunun altı çizildi.