Gündem

Çok yüksek riskli iller arasında olan Edirne’nin İpsala ilçesinde ev ziyaretleri yasaklandı!

Açıklanan son koronavirüs risk haritasına göre çok yüksek riskli iller arasında bulunan Edirne'nin İpsala ilçesinde salgının yayılmasının engellenmesi adına yeni bir yasak kararı alındı. Buna göre Ev ziyaretleri ikinci bir karara kadar yasaklandı.

Konuyla ilgili açıklama Kaymakamlık tarafından yapıldı. Yapılan açıklamada vakaların büyük bir kısmının ev ziyaretlerinden kaynaklandığının altı çizilirken, “Vakaların bulaş oranının yüzde 90’ı ev ziyaretlerinden kaynaklanıyor. Lütfen herkesin sağlığı için duyarlı olalım. Birlikte başaracağız” ifadesi kullanıldı.

YÜZDE 90 EV ZİYARETLERİNDEN KAYNAKLANIYOR

Açıklanan son koronavirüs risk haritasında “Çok yüksek riskli” iller arasında olan Edirne’nin İpsala ilçesinde ev ziyaretlerine yasak getirildi. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada vakaların artmasının nedeni olarak mutant virüs gösterildi. Vakaların yayılmasının yüzde 90’ının ev ziyaretlerinden kaynaklandığı ifade edilerek, ziyaretlere geçici olarak yasak getirildi.

“TÜM KURALLARA UYARAK EN KISA SÜREDE NORMALLEŞELİM”

Vaka sayılarının azaltılması amacıyla topyekun mücadeleye geçilebileceği vurgulanarak, şu ifadeler kullanıldı:

“Lütfen komşularımızın, akrabalarımızın, arkadaşlarımızın ziyaret taleplerini kabul etmeyelim. Hepimiz aile üyelerimizi bu konuda uyaralım. Kendimizin, ailemizin, sevdiklerimizin ve toplumun sağlığı için daha duyarlı olalım. Tüm kurallara uyarak en kısa sürede normalleşelim. Çaba ve hassasiyetiniz için teşekkür ederiz. Birlikte başaracağız”