Ekonomi

Düğün sezonuyla birlikte vatandaşların sahte altına talebi arttı!

Yaz aylarının yavaş yavaş gelmesi ve Türkiye'nin 1 Mart itibariyle kademeli normalleşme adımlarını atmaya başlaması düğün sezonlarının başlamasına neden oldu. Ancak düğün sezonu yaklaştıkça imitasyon altın fiyatlarının düşmesiyle birlikte vatandaşların talebi yoğun oldu.

Salgın vatandaşları, ekonomik açıdan olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor. Özellikle de düğün sezonlarını yaklaşması ile birlikte bu yıl düğün yapacak olan aileler, nasıl altın alabileceklerini düşünürken, son dönemlerde popüler olan imitasyon dükkanların yolunu tutuyor.

10 BİN TL’LİK ALIŞVERİŞ BİN TL’YE TAMAMLANIYOR

Düğün sezonunun yaklaşması ile birlikte, dalgalı bir grafik çizen altına gücü yetmeye vatandaşlar, imitasyon dükkanlarını tercih ediyor. Bir düğün içerisinde ihtiyacı olan tüm takıları bulan gelinler, ortalama 10 bin TL’lik takı alışverişini bin TL’ye yapabiliyor.

GÖSTERİŞ OLSUN DİYE MECBUREN TERCİH EDİLİYOR

Antalya’da imitasyon altın satışı yapan satıcı, son günlerde gelin ve damatların alım gücünün düşmesi sebebiyle bu altınlara daha fazla talep gösterdiğini ifade ederek, “İnsanların maddi durumu uygun olmadığı için düğünde gösteriş olsun diye mecburen imitasyonu tercih ediyor” açıklamasını yaptı.