Gündem

Bakan Koca açıkladı! Vaka oranlarının en çok arttığı ve azaldığı iller listelendi!

Koronavirüs salgınına ilişkin son veriler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanmıştı. Bakan Koca, yaptığı son açıklamasında vaka oranı en çok artan ve azalan illeri listeledi. Türkiye genelinde artış gösteren vakalarda durumun kötüye gidiyor olması herkesi tedirgin etti.

Sağlık Bakanı Koca, açıklamasını sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdi. Son bir hafta içerisinde 100 binde en çok vaka artışının yaşandığı iller sıralayan Koca, vatandaşlara bir kere daha tedbirlere uyarak normalleşme çağrısında bulundu.

VAKALARIN EN ÇOK ARTTIĞI VE AZALDIĞI İLLER

Bakan Koca Twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“Son hafta 100.000 nüfusta vaka görünme oranı en çok artan illerimiz: Samsun, Kilis, Balıkesir, İstanbul ve Yalova. En çok azalan illerimiz: Sakarya, Ordu, Amasya, Rize ve Burdur. Birlikte tedbirlere uyarak kontrollü normalleşmeye destek olalım”

YENİ TEDBİRLER KARARLARI ALINACAK MI?

Salgında özellikle dün açıklanan vaka sayılarında, verilerin yeniden 16 binin üzerinde seyretmesi herkesi tedirgin ederken, gözler Bilim Kurulu toplantısına çevrildi. Bugün saat 17.00’de başlayacak olan Bilim Kurulu toplantısına Bakan Koca başkanlık edecek. Bilim Kurulu’nun artan vaka sayılarına karşın hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili tedbir kararlarını tavsiye edeceği belirtildi.