DünyaGündem

Joe Biden, Rusya’ya adeta savaş açtı!

Dünya ABD Başkanı Joe Biden’in Rus Lideri Putin’e sarf ettiği sözleri konuşuyor. Joe Biden’in sözleri dünya basınında ”Biden, Rusya’ya adeta savaş açtı” manşeti ile yankı bulurken, Biden’in S-400 füzeleri nedeniyle Türkiye ile ilişkilerini tekrar gözden geçirebileceği konuşuluyor.

RUSYA’YA YAPTIRIM SİNYALİ

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın ABD seçimlerine karıştığına dair iddialar üzerine çok sert açıklamalar yaptı. Rusya’nın ABD’nin seçimlerine karıştığına dair iddialarını yalanlamasının ardından konuşan Biden, “Putin, seçimlere karıştığı için cezayı ödeyecek” dedi. Rus lideri Putin’e ”katil” diyen Biden, Rusya’ya yeni yaptırımların alınabileceği sinyallerini verdi.

ABD Başkanı J. Biden, Rusya Devlet Başkanı V. Putin’e yönelik “Putin’in bir katil olduğunu düşünüyorum” diyerek, Putin’in ABD seçimlerine karışmanın bedelini ödeyeceğini söyledi. Açıklamanın ardından Rus rublesi dolar karşısında %1’i aşan kayıp yaşadı.

Rusya’ya olası bir yaptırımda, Türkiye’nin Ruslardan aldığı S-400 hava savunma sistemi ABD-Türkiye ilişkilerinde dönüm noktası olabileceği endişesi var. Çünkü ABD, S-400’lerin Türkiye topraklarında bulunmasını kabul edemeyeceklerini ve bu konuyu açıkça Türk yetkililerine bildirdikleri belirtiliyor. Olası bir Rusya yaptırımında ise bu konunun hızla Beyaz Sarayın masasına getirileceği öngörülüyor.