Ekonomi

Belediyeden rekor zam! En düşük işçi maaşı 8 bin TL oldu!

Tunceli Belediye Başkanlığı tarafından flaş bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada bugün imzalanan toplu sözleşme ile birlikte en düşük işçi maaşı memur maaşının 2, asgari ücretin tam 3 katı oldu. Açıklamada en düşük işçi maaşının 8 bin TL olduğu duyuruldu.

Tunceli Belediye Başkanlığı ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası arasında TİS imzalandı. Yapılan anlaşma sonucunda bazı işçileri maaşı 8 bin TL’ye yakın olurken, bazı çalışanların maaşı 8 bin TL’yi geçti.

KADINLARA HER AY 1 GÜN İZİN

Zam toplantısına ek olarak birtakım açıklamalarda yapıldı. Kadın işçilere pozitif ayrımcılık kararının da alındığı belirtildi. Kadınlara artık 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde izin verileceği ve her ay 1 gün regl izninin verileceği de aktarıldı. Aynı zamanda LGBT bireylere de Onur Yürüyüşü için 1 gün izin verileceği duyuruldu.

BAZI İŞÇİLERİN MAAŞI 8 BİN TL’NİN ÜSTÜNDE

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu TİS töreninde yapmış olduğu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Biz de regl, menopoz, Onur Haftası, 8 Mart gibi, kadınların eşit temsiliyetiyle ilgili, kesin protokol kararlarımız söz konusu. Sosyal açıdan da yemek ve kira yardımında yüzde 50 ile yüzde 100 arasında bir çalışmamız oldu. Bakış açınız, işçilerin ve onların sendikasıyla ilişkileriniz iyi olursa, güzel bir çalışma yürütebilirsiniz. Burada sendikadaki arkadaşların bizimle diyalogu çok iyi. Gerçekten birbirimizi anladık. Bir önceki dönem yüzde 13 zam verdik, bu dönem de yüzde 20 oranında zam verdik. Gönül isterdi ki, bütçemiz daha iyi olsun ve işçimize hak ettiğini çok daha fazlasını verelim. İşçiler ve memurlar sınırın hep altında kalıyor. Ama yaptığımız zamlarla, bazı işçilerimiz 8 bin TL’nin üstünde, bazıları da 8 bin TL’ye çok yakın maaş alacak. Tüm işçilerimize hayırlı olsun”