Ekonomi

Seyahat edeceklere güzel haber! Yüzde 60 indirim yapılacak!

Koronavirüs salgını döneminde yüzde 50 kapasite sınırı kararı uygulanıyordu. Normalleşme adımlarıyla birlikte kapasite sınırlamasının kaldırılması üzerine otobüs firmaları seyahat etmek isteyenler için kolları sıvadı ve yeni kararlarını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım otobüs bilet fiyatları ile ilgili yüzde 60 indirim yapılacağını ve çalışmalara başlandığını duyurdu.

OTOBÜSLER DOLU GİTMEYE BAŞLADI

İçişleri Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde 81 ile göndermiş olduğu genelge ile birlikte otobüslerde yüzde 50 kısıtlama kaldırıldı. Bunun üzerine otobüsler dolu olarak gitmeye başladı. Yüzde 50 kapasite sınırının kaldırılmasının ardından bilet fiyatlarına indirim geleceği duyuruldu.

YOLCULARIN İLGİ VE TALEBİNİ ARTIRMAK İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Otobüs firmaları, salgın sebebiyle düşüşün yaşandığı sektörü canlandırmak, yolcuların ilgi ve talebini artırmak adına harekete geçti. Başkan Mustafa Yıldırım, düzenlemiş olduğu basın toplantısında değerlendirmelerde bulunarak, firmaların yüzde 60 kampanya için hazırlık yaptığının altını çizerek, “Yan yana iki koltuktan biri normal fiyatla satılacak. İkinci koltuk, yüzde 60 indirimli olacak” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ SALI GÜNÜ

Açıklamasına devam eden Yıldırım, önümüzdeki Salı günü kampanya ile ilgili kararın netleşeceğini vurguladı.