Ekonomi

Halkbank’ta hesabı olanlara son dakika uyarısı! 15 Haziran’a kadar kimliğinizle başvurmanız gerekiyor!

Kamu banklarından olan Halkbank tarafından son dakika bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Halkbank’ta hesabı olan müşterilerin en geç 15 Haziran tarihine kadar kimlikleriyle birlikte hesaplarının olduğu şubeye kadar başvuruda bulunulması gerektiği ifade edildi.

Bankalar son dönemlerde peş peşe kullanılmayan hesaplarla ilgili duyurular yayımlamaya başladı. Halkbank tarafından da yayımlanan son duyuruya göre 10 yıl içerisinde işlem yapmayan vatandaşların en geç 15 Haziran 2021 tarihine kadar hesaplarının bulunduğu şubelere giderek başvuruda bulunması gerektiği aktarıldı.

BANKA YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Halkbank, şu ifadeleri kullandı:

“5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre, Bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden itibaren 10 yıl içinde aranmayanlar zaman aşımına tabidir. 2020 yılı itibariyle zaman aşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesi, Bankamız internet sitesinde dört ay müddetle ilan edilecektir.

Listede bulunan mudilerimizin en geç 15 Haziran 2021 tarihine kadar hesaplarının bulunduğu şubeye geçerli kimlik belgeleri ile başvurmaları gerekmektedir.

15 Haziran 2021 tarihine kadar işlem yapılmaması halinde yasa gereği zaman aşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacaklar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecektir.

Müşterilerimize duyurulur”

DETAYLARI İNCELEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN