Ekonomi

Doğalgaz faturaları ile ilgili flaş karar!

Gelen bir son dakika haberine göre doğalgaz faturaları ile ilgili flaş bir açıklama yapıldı. Alınan karar tüm abonelere duyuruldu. Koronavirüs salgını sebebiyle ekonomileri bozulan pek çok vatandaş doğalgaz faturalarını ödeyemedi. İGDAŞ doğal faturasını ödeyemeyenler için harekete geçerek alınan kararı açıkladı.

Yapılan açıklamada komisyon ya da vade farkı olmadan borcunu ödeyemeyen vatandaşlar için taksit imkanının sunulduğu ifade edildi. Ek ödeme alınmadan borcunu yapılandırmak isteyenler için bu seçeneğin 31 Mart tarihine kadar geçerli olacağı aktarıldı.

KAMPANYA DETAYLARI AKTARILDI

İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

” Meseleye tamamen kamu hizmeti olarak bakıyoruz İGDAŞ olarak. Biz orada şunu gözettik, bu korona döneminde vatandaşın en çok sıkıntı çektiği konu işsizlik, gelirin ortadan kalkması ya da azalması. Biz burada yurttaşın ödeme kabiliyetini nasıl artırabiliriz dedik.

İlk olarak Kasım 2020’de başlattığımız ve 2021 Mayısa ayına kadar sürecek olan uygulamamızı devreye aldık. Bu çerçevede gecikmemiş güncel faturalara -kış gelince doğal olarak kullanım artıyor, fatura tutarı yükseliyor- hiçbir vade farkı ödemeden kredi kartına 2-4 taksit yapılabiliyor.

Bunun yanı sıra işsiz kaldığı, geliri azaldığı için güncel faturayı taksitlendirse dahi ödemekte güçlük çeken abonelerimiz de olabiliyor. O noktada da radikal bir adım atarak, gecikmiş faturalar için de bir şey yapalım dedik ve kredi kartına 10 taksit imkânı sağladık”

KİMLER KAMPANYADAN YARARLANABİLİR?

Kampanyadan yararlanmak isteyenler için detaylar aktarıldı. Son ödeme tarihi 25 Aralık 2020 öncesine ait ve en az iki gecikmiş faturası olan ve son ödeme tarihi 1 Kasım 2020’den önce ödenmemiş faturası olan aboneler yararlanabilecek.

Kredi kartıyla tek çekimite 4 taksit ve peşinat ödemelerinde şu kanallar kullanılabilir:

İGDAŞ Veznelerinden

  1. Nakit
  2. Kredi kartıyla tek çekim
  3. Bankalardan
  4. Nakit olarak banka gişelerinden
  5. İnternet bankacılığından (Evden Çıkmadan)

b.1. Fatura Ödeme Adımında Hesaptan

b.2. Fatura Ödeme Adımında Kredi kartıyla tek çekim (Aboneden bankasına göre işlem ücreti alınacaktır)

3.İGDAŞ internet sitesi OİM ve mobil uygulamasından