İş İlanlarıKpss'siz Personel Alım İlanlarıPersonel Alımı

DİSKİ 423 işçi alımı yapacak! Detaylar belli oldu!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) personel alımı yapacağını duyurdu. Çeşitli ilçelerdeki işçi eksikliklerinin tamamlanması adına personel alımının yapılacağı ifade edildi. Toplam da 423 işçi alımı yapılacak. Kamu işçi alımı ile ilgili açıklama belediyenin resmi web sayfası üzerinden yapıldı.

Personel alımı için açıklama belediyenin resmi internet web sayfası üzerinden gerçekleştirildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, DİSKİ Genel Müdürlüğü, Sur, Yenişehir ve Kayapınar belediyeleri personel ihtiyaçlarını gidermek için 423 işçi alımı yapacak” denildi.

PERSONELLER KURA İLE ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE ALINACAK

Konuya ilişkin açıklama yapan Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, personel alımı için dağılımın nasıl olacağını detaylarıyla şu şekilde aktardı:

“Türkiye’de nadiren uygulanan yöntem ile yerel yönetimlerde ilk defa kura yöntemi ile personel almış olacağız. Büyükşehir için Diyarbakır’da ikamet etme şartı, ilçelerde de Kayapınar, Sur ve Yenişehir Belediye sınırları içerisinde ikamet etme şartı baz alınarak 423 personel istihdam edilecek. Bu personellerden 56’sı Büyükşehir Belediyesi, 87’si DİSKİ, 130’u Kayapınar Belediyesi, 100 personel Yenişehir Belediyesi ve 50 personel de Sur Belediyesi bünyesinde çalıştırılmak üzere kura yöntemiyle alınacak. Alımlar tamamen şeffaf adil ve eşitlikçi bir anlayışla olacak”

HANGİ BELEDİYEYE HANGİ PERSONELLER ALINACAK?

Yapılan açıklamaya göre Diyarbakır Belediyesi’nin alım yapacağı personeller şu belediyelerde istihdam edilecek:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne 56 personel,

Su ve Kanalizasyon İdaresi DİSKİ’ye 87 personel,

Kayapınar Belediyesi’ne 130 personel

Yenişehir Belediyesi’ne 100 personel,

Su Belediyesi’ne 50 personel,

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Konuyla ilgili yapılan açıklamanın devamında ilana başvuruların 22 Mart 2021 Pazartesi günü yapılacağı duyuruldu. Kuraların noter huzurunda şeffaf bir şekilde yapılacağının altı çizilirken, Kaymakam Çiftçi, “Ayrıca kura çekimi de şeffaflık ilkesi gereği belediyelerin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak. Tüm başvuru yapanların kurayı pandemi nedeniyle izlemesi mümkün değil. Ama belki temsilcileri belli bir oranda kura sistemini izleyebilecek” dedi.

HANGİ POZİSYONLARA ALIM YAPILACAK

Alım yapılacak pozisyonlara ilişkin yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

“Sosyal yardımlaşma ve dayanışma teşvik fonu kapsamında belirtilen muhtaçlık kriterlerinde olanlar arasından kura yöntemi yapılacak. Dezavantajlı gruplara hizmet edecek bir personel alımı olacak. Adil ve şeffaf bir yöntemle bu alımı gerçekleştireceğiz ve Diyarbakır’da da bir ilki başarmış olacağız. Alınacak teknik personellerin deneme süreçleri olacak. Yani temizlik işçisi olarak alınan personellerin tamamen kura ile belirlendikten sonra şartlarını beyan ettiği şartları gerçekleştiren ve belgeleyen arkadaşlarımız vatandaşlarımız iş başı yapacaklar. Yani kamyon şoförü, kepçe operatörü ve SRC belgesini olduğunu ifade eden personel bu uygulama imtihanına tabi tutulacak. Ancak beyan ettiği şartları taşımayanlar yerine yedekler belirlenecek”