EğitimGündem

Vakaların artışı önlenemiyor! Bir okulda daha yüz yüze eğitime ara verildi!

Gelen bir son dakika haberine göre son dönemlerde artış gösteren koronavirüs vakalarının bir türlü düşürülememesi, okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesine neden oldu. Kastamonu’nun Doğanyurt ilçesinde artan vakalar sebebiyle bir okuldaki eğitime ara verildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada yüz yüze eğitime 19 – 26 Mart tarihleri arasında ara verildiği duyuruldu.

Türkiye son dönemlerde artan koronavirüs vakaları ile mücadele etmeye devam ediyor. Son açıklanan vakaların 20 bini aşması üzerine kararlar peş peşe geliyor. Son olarak Kastamonu’nun Doğanyurt ilçesindeki Doğanyurt Yatılı Bölge Ortaokulu’nda eğitime 1 hafta boyunca ara verildiği açıklandı.

TOPLANTI YAPILDI

Konuyla ilgili İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kaymakam Tahir Yılmaz başkanlığında toplandı.Yapılan toplantı sonucunda 19 Mart – 26 Mart tarihleri arasında okullarda yüz yüze eğitime ara verildiği aktarılırken, okulun bu süre boyunca online eğitime geçileceği ifade edildi.

OKULUN PANSİYONU KAPATILDI

Konuya ilişkin açıklama kaymakamlık tarafından yapıldı. Okulun 1 hafta boyunca yüz yüze eğitimden online eğitime geçtiği aktarılırken, okul pansiyonunun da bu süreç içerisinde kapalı olacağı da gelen bilgiler arasında.