Gündem

Hangi il hangi renk oldu? Güncel haritaya göre illerin renk durumu!

Dün akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından illerin güncel koronavirüs haritası açıklandı. Açıklanan son haritaya göre 4 renkli risk haritasında da geçen haftaya göre durum değişti. Her geçen hafta mavi renkli illerin sayısı azalırken, kırmızı illerin sayısı da azalmaya devam ediyor. İşte güncel haritaya göre illerin renk durumu..

Koronavirüs risk haritası her hafta güncellenmeye devam ediliyor. Güncellenen haritaya göre risk durumunun da ciddi seviyelere geldiği görüldü.

4 RENKLE İFADE EDİLİYOR

Salgında yeni dönemlerde illerin durumu 4 renk ile ifade ediliyor. Buna göre Çok Yüksek Riskli İller (Kırmızı), Yüksek Riskli İller (Turuncu ) Orta Riskli İller (Sarı) ve Düşük Riskli İller (Mavi) olarak ifade ediliyor.

25 İL KIRMIZI

Açıklanan 6 – 12 Mart koronavirüs risk haritasında 25 il kırmızı iller kategorisindeydi. Bu iller şu şekilde:

Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Kayseri, Tokat, Amasya, Samsun, Sinop, Kastamonu, Osmaniye, Kilis, Adıyaman, Konya, Aksaray, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Gümüşhane

41 TURUNCU İL

Açıklanan son tabloya göre turuncu olan illerin sayısı 41’e yükseldi. İşte o iller:

Ardahan, Iğdır, Hatay, Gaziantep, Malatya, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Mersin, Karaman, Kırıkkale, Çankırı, Karabük, Zonguldak, Bartın, Düzce, Sakarya, Bilecik, Eskişehir, Ankara, Bolu, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Denizli, Muğla, Aydın, İzmir, Manisa, Kütahya, Bursa, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bayburt, Kahramanmaraş, Adana, Çorum, Antalya

12 İL SARI RENKTE

Sarı renkte olan 12 il ise şu şekilde:

Kars, Ağrı, Muş, Diyarbakır, Mardin, Batman, Van, Bitlis, Bingöl, Elazığ, Uşak, Şanlıurfa

3 İL MAVİ

Mavi olan illerin sayısı ise sadece 3. Şırnak, Hakkari ve Siirt illerinde risk durumu en düşük olarak iller arasında bulunuyor.

SON VERİLERE GÖRE GÜNCEL HARİTA

Yayımlanan son haritaya göre illerin renk durumu şu şekilde: