Ekonomi

Bakan Selçuk’tan son dakika maddi destek açıklaması!

Gelen bir son dakika haberine göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından destek açıklaması geldi. Bakan Selçuk, yaptığı açıklamasında koronavirüs desteklerinin devam edeceğini duyurdu. Detaylar haberimizde

Koronavirüs salgını döneminde devlet vatandaşlara pandemi desteği veriyor. Konuyla ilgili Bakan Selçuk tarafından işçi ve işverenleri yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada kısa çalışma ödeneğinin uzun vadeli bir teşvikten ziyade, geçici bir durum olduğunun altını çizerek, desteğin sona ereceğini ancak diğer destek ve teşviklerin devam edeceğini duyurdu.

NORMALLEŞME SÜRECİNDE DESTEKLER DEVAM EDECEK

Bakan açıklamasının devamında işveren ve işçilere, normalleşme süreci kapsamında verdikleri desteklerin ve diğer SGK teşviklerin devam edeceğini duyurdu.

AÇIKLAMA METNİ

Bakan Selçuk, yapmış olduğu açıklamasında “İşverenlere yönelik normalleşme desteği sürecek. İşverenlerimize kısa çalışmada kaldıkları süre altı ayı geçmemek üzere 30 Haziran 2021 tarihine kadar normalleşme desteği vereceğiz. Bu kapsamda SGK’ya ödeyecekleri primler konusunda mahsuplaşma yapacağız” ifadesini kullandı.