Genel

Son dakika Meteoroloji uyardı! 35 ile turuncu, 31 ile sarı kodlu uyarı yapıldı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tüm Türkiye’nin merakla beklediği güncel hava durumu tahminlerini il il ve bölge bölge paylaştı. Yapılan açıklamalarda 35 ile turuncu, 31 ile sarı kod uyarısı yapıldı. Türkiye’nin bu hafta etkili sağanak yağış altına girdiğini hatırlatan MGM, yağışlar için saat bilgisini de paylaştı. 23 Mart günlük hava durumu tahminleri..

Yapılan açıklamada bazı bölgelerimizde yağmur ve kar ve fırtına beklendiğinin altını çizen MGM, bölgedeki vatandaşları da uyardı. İşte yapılan açıklamalar ve Meteoroloji’nin günlük hava tahminleri

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemiz genelinin çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, Akdeniz ile iç ve doğu bölgelerde yer yer gök gürültülü sağanak, zamanla Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli, Doğu Anadolu’nun güneyi, Antalya’nın iç kesimleri ile Kahramanmaraş çevrelerinde yer yer şiddetli yağış şeklinde olacağı tahmin ediliyor” ifadesi kullanıldı.

UYARILAR ARKA ARKAYA GELDİ

Yapılan açıklamalara ek olarak Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar, yağış ve çığ uyarıları geldi. İşte o uyarılar:

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli, Doğu Anadolu’nun güneyi, Antalya’nın iç kesimleri ile K. Maraş çevrelerinde yer yer şiddetli yağış şeklinde olacağı tahmin edildiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu hadisesi, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara’nın güneybatısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli(40-70 km/sa), Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden çok kuvvetli ve fırtına (60-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu2nun doğusunda yüksek kar örtüsü olan dik yamaçlarda çığ oluşma riskine karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

MARMARA

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, zamanla güney ve doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; gece saatlerinden itibaren bölgenin güneybatısında kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, zamanla iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların bölge genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölge genelinde yer yer kuvvetli, Antalya’nın iç kesimleri ile K. Maraş çevrelerinde şiddetli yağış şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın ç kesimleri ile Hatay

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, güney ve doğu kesimlerinde gök gürültülü sağanak, zamanla kuzey ve batı kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (60-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, zamanla iç kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden çok kuvvetli ve fırtına (60-100 km/sa)şeklinde esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuzey ve batı kesimlerinde kuvvetli, güney kesimlerinde kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güneyli yönlerden çok kuvvetli ve yarın yer yer fırtına (60-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey kesimleri ile G. Antep, Kilis, Mardin ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (60-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.