Adalet PersoneliPersonel Alımı

Adalet Bakanlığı CTE personel alımına başvuranlar dikkat! İlk duyuru yayımlandı!

Geçtiğimiz günlerde bünyesine Zabıt Katibi, Mübaşir ve Gardiyan alımlarına başvuranlar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Adalet Bakanlığı ile CTE bünyesine en az lise mezunu personel alımı kapsamında Sivas Adliyesi’nden yeni bir açıklama geldi.

Sivas Adliyesi yaptığı açıklamasında mükerrer başvuru sebebiyle, başvuruları reddedilen adayları tek tek paylaştı.

SİVAS ADLİYESİ AÇIKLADI

Sivas Adliyesi tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2021 yılı içerisinde zabıt katibi ve mübaşir alımlarına mükerrer başvuru yapan adayların listesini açıkladı. Mükerrer başvuru yapan adayların başvurularının reddedildiği duyuruldu.

MÜKERRER BAŞVURU NE DEMEK?

Adalet Bakanlığı ilanları yayımladığı zamanda adayların sadece tek bir komisyona başvuru yapabileceği belirtildi. Bu kapsamda bir kişinin aynı anda birden fazla yere başvuru yapması mükerrer başvuru olarak adlandırılıyor.

RED AÇIKLAMASI GELDİ

Yayımlanan duyuruda ise “Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 23/02/2021 tarihli sınav ilanında belirtilen unvanlara Sivas Adliyesi için zabıt katipliği ve mübaşirlik unvanındaki sınavlara müracaat edip, aynı zamanda birden fazla adalet komisyonuna veya birden fazla unvana başvuru yapan adayların başvurularının reddine ilişkin listedir” açıklaması yapıldı.

DİĞER ADLİYELERDE AÇIKLAMA YAPACAK

Sivas Adliyesi’nin yayımladığı duyuru sonrasında gözler diğer adliyelere çevrilmiş durumda. Diğer adliyelerin de önümüzdeki günler içerisinde mükerrer başvuruları açıklaması bekleniyor.