Ekonomi

Bakan Selçuk güzel haberi duyurdu! Ödemeler başladı!

Gelen bir son dakika haberine göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yüz binlerce kişinin yararlandığı ödemelerin bugün başladığını duyurdu. Bakan Selçuk, açıklamasında ihtiyaç sahiplerine 274 milyon TL’den fazla ödeme yapılacağının altını çizdi.

Bakan Selçuk, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında, “2 milyon 667 binden fazla ihtiyaç sahibine yaklaşık 274 milyon TL’den fazla ödeme yapacağız” dedi.

ÖDEMELER BAŞLADI

Mart ayı içerisinde şartlı eğitim, şartlı sağlık, çoklu doğum ve kronik hastalık yardımlarının ödemeleri bugün itibariyle başladı.

DOĞUM YARDIMLARI

Bakan Selçuk, açıklamasında çoklu doğum sonrasında dünyaya gelen çocuklar ile 0-6 yaş arasındaki çocuk ile lohusalık dönemi için ailelere 2 aylık dönemlerde düzenli olarak nakdi destek ödemesi yapacaklarını belirtti. Bu kapsamda 2.665.282 fayda sahibine 271.114.355.00 TL destek aktarılacağını sözlerine ekledi.

KRONİK RAHATSIZLIĞI OLANLARA DESTEK ÖDEMESİ

Aynı zamanda kronik rahatsızlığı olanlara da nakdi destek yardımında bulunacaklarını ifade eden Bakan Selçuk, 1.929 ihtiyaç sahibine 3.186.064,78 TL destek aktarılacağını söyledi.

Kronik hastalık ödemelerinin 25 Mart itibariyle başlayacağını belirten Bakan Selçuk diğer ödemelerin de 24 – 29 Mart tarihleri arasında yapılacağını belirtti.