GündemSağlık

Mutasyonlu virüsle birlikte ülkemizde vakalar patladı! Virüsün yeni hedefi belli oldu!

Ülkemizde uzun bir süredir etkisini göstermeye devam eden mutasyon koronavirüse ilişkin Türkiye resmen diken üstünde. Açıklanan son koronavirüs vakaları 30 bine dayanmışken, mutasyonlu koronavirüs ile ilgili korkutan bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada özellikle 8-11 yaş grubu çocukların mutasyonlu virüsten ciddi olarak etkilendiklerinin altını çizdi.

Uzman isimler, yaptıkları değerlendirmelerinde enfeksiyon servislerine 3 hafta öncesine kıyasla enfeksiyon servislerinin çocuklarla resmen dolduğunu ve koronavirüs tedavisi uygulanan çocukların sayısının arttıklarını belirtti.

24 MART KORONAVİRÜS TABLOSU ŞOKE ETTİ

24 Mart koronavirüs tablosu, dün akşam bakanlığın resmi web sayfası üzerinden yayımlandı. Yayımlanan tabloda yeni vaka sayısının 20 bin 762’ye ulaştığı ve 146 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

8-11 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR DİKKAT

8 ve 11 yaş arası çocukların mutasyonlu virüsten çok fazla etkilendiğinin altı çizildi. Bu durum özellikle Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Bağcılar Eğitim Ve Araştırma Hastanesi ile Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’nin enfeksiyon servislerinde görüldüğü belirtildi. 3 hafta öncesine kıyasla şu anda çocuk hasta sayısında ciddi artış yaşandığı ifade edildi.

ÇOCUK VAKALARDA HASTANEYE YATIŞLAR BAŞLAMIŞ DURUMDA

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik İmmunoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ayper Somer, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Çocuk vakalarda da hastane yatışları başlamış durumda. Kovid-19’a yakalanan çocuk hastalarda ağır zatürre yoksa ilaç kullanmıyoruz. Ancak MIS-C tablosunda ilaçlı tedavi uygulamak durumundayız. Şu an yoğun bakım servisimizde bir böbrek hastası Kovid-19 vakamızı toparlamaya çalışıyoruz. Özellikle Doğu Karadeniz’deki tablo endişe verici”

“Ağırlık olarak 8-11 yaş dilimindeki çocukların etkilendiğini görüyoruz. Ebeveynler çocuklarını mümkün olduğunda açık havaya çıkartmalı, AVM ve kapalı alanlardan uzak tutmalılar. Çocuklardaki tablonun en büyük nedeni ailelerle gidilen kapalı alanlar, lokantalar. Bu dönem öpücük hastalığı dediğimiz, bademcik ağrısı, döküntü ve yüksek ateşle görülen şikayetlerde de artış söz konusu. 3 yaş altındaki çocuklara akciğerlerinin gelişimi açısından maske önermediğimizi de vurgulamak isterim”