Gündem

Uzman isim açıkladı! İngiliz mutasyonunun farklı belirtileri ortaya çıktı!

Koronavirüs salgını ile uğraşan Türkiye bir süredir de mutasyon virüsle uğraşmaya başladı. Ancak uzmanlardan korkutan bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada İngiliz mutasyonunun farklı belirtilerinin ortaya çıktığı belirtildi.

Prof. Dr. Oğuz Uzun, koronavirüsün İngiliz mutasyonu ile ilgili yeni belirtilerin olduğunu açıkladı. Mutasyona karşı daha farklı belirtilerin ve semptomların görüldüğünü belirten Uzun, yaptığı açıklamasında detayları aktardı.

“GENÇ HASTALARDA ŞİDDETLİ AĞIR HASTALIK GÖREBİLİYORUZ”

Prof. Dr. Uzun yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Daha farklı semptomları olan, nörolojik semptomları hastalar görebiliyoruz. Baş dönmesi, bilinç durumunda bozukluk ve baş ağrısı gibi semptomlar var. Buna benzer tam da nedeni belli olmayan semptomlarla gelen bazı özellikle genç grup hastalar var. Genç hastalarda şiddetli ağır hastalık görebiliyoruz”

YENİ BELİRTİLER

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Uzun, Samsun’daki vakaların büyük bir kısmını İngiliz mutasyonunun olduğunun altını çizerek, “Samsun’daki vakaların çoğu İngiliz varyantı dediğimiz mutant virüsten oluşuyor. Bu varyant virüs önceki pandeminin ilk dönemine göre biraz daha farklı seyrediyor. Baş dönmesi, bilinç durumunda bozukluk ve baş ağrısı gibi semptomlar var. Buna benzer tam da nedeni belli olmayan semptomlarla gelen bazı özellikle genç grup hastalar var. Genç hastalarda şiddetli ağır hastalık görebiliyoruz” dedi.

“İZOLASYON TAM OLARAK GERÇEKLEŞMİYOR”

Uzman isim açıklamasının devamında sadece Samsun’da değil tüm Türkiye genelinde bir artış olduğunu belirterek, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Biz hastaları gerçekten çok iyi tedavi ediyoruz, ancak tedavi ile iş bitmiyor yukarıdan, çığ geliyor, kar topu gibi çoğalıyor ve çığ oluşuyor orayı kesmemiz lazım. Evde izolasyon diyoruz ama hastalar evde izole olmuyorlar. Aile bireylerine bulaştırıyorlar. Evde durmayıp dışarı çıktıkları için bu izolasyon tam olarak gerçekleşmiyor. Pandemiyi yenmenin birinci kuralı izolasyonun sağlanmasıdır. Aileler arası gidiş gelişler ve akraba ilişkileri var. İzole olması gereken hastalar sokaklara, çarşıya ve pazarlara gidiyorlar. Şehirlerarası geçişkenlik var”