Ekonomi

Tarım Kredi Kooperatiflerinin durdurduğu hacizler için süre 31 Mart 2021 tarihinde doluyor

Niğde Milletvekili ÖMER FETHİ GÜRER tarım çiftçilerin ekonomik sorunlarını meclis gündemine getirdi. Artan gübre fiyatlarına dikkat çeken Gürer, Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarından dolayı durdurulan hacizlerin 31 Mart 2021’de dolduğunu hatırlattı. Gürer, çiftçilerin sorunlarının bir an evvel giderilmesi adına şu bilgilendirmelerde bulundu;

GÜBRE FİYATLARI

Tarım kesimi yoğun sorunlarla boğuşmaktadır. Sekiz ay önce tonu 1.800 lira olan üre gübresi 3.200 liraya kadar çıkmıştır ve zammın arkası kesilmemektedir.

2020 yılı desteklerinin bir ay önce verileceği açıklanmış ancak verilmemiştir. Geçen yılın buğday, ayçiçeği, gübre, mazot destekleri çiftçiye bir an önce ödenmelidir. Destekler zamanında verilmelidir.

Yem fiyatlarındaki artış hayvancılığı bitirecek hızda artmaktadır. Besici, buzağı desteklerini de alamamıştır. İktidarın, tarım kesiminin sorunlarına karşı vurdumduymaz yaklaşımı kabul edilemez.

ÇİFTÇİ BORÇLARI

Tarım Kredi Kooperatiflerinin durdurduğu hacizler için süre 31 Martta dolmaktadır. Bu süre uzatılmalı, faizler silinmelidir.

Patates, depoda çürüme aşamasına gelmiştir. Toprak Mahsulleri Ofisi bir an önce patates alımına girmeli, mağdur çiftçinin sorunlarıyla ilgilenmelidir.

Gerek çiftçiler gerek besiciler ciddi anlamda sıkıntı içindedir. Bakanlık bunlara çözüm üretmek zorundadır. Ne yazık ki…