Gündem

Bakan Koca salgının kontrol altına alınacağı tarihi açıkladı!

Dün saat 16.00’da başlayan ve Bakan Koca başkanlığında toplanan Bilim Kurulu toplantısı sonrasında videolu açıklama yapan Bakan Koca, salgının kontrol altına alınacağı tarihi açıkladı. Bakan, aşılamanın kontrol altına alınması durumunda salgının ancak Haziran ayı sonuna kadar kontrol altına alınabileceğini belirtti. Bunun için de 3 temel şart var.

Bakan Koca yaptığı açıklamasında, Salgın aşılama tamamlanırsa Haziran ayı sonunda kadar kontrol altına alınabilir. Bunun üç asgari şartı var: Her birimizin, süreçte tedbirlere uyması; aşı tedariki için yaptığımız bağlayıcı olan anlaşmalara uyulması; aşı programını etkileyecek olası bir sorun yaşanmaması” ifadesini kullandı.

3 ŞART VAR

Düzenlenen Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Bakan Koca, salgının bitiş tarihi için Haziran ayını işaret etti. Koca’nın yaptığı açıklama şu şekilde:

“Her birinizin sorduğu soru, kelimesi kelimesine aynı: ‘Bu böyle ne kadar sürecek?’ Buna kimse kesin cevap veremez. Çoğu bilim insanına göre, bugün için makul soru şudur: ‘Salgın ne zaman kontrol altına alınır?’ Bunun bir cevabı var: Aşılama tamamlandığında. Türkiye için, ‘Mayıs sonu, bilemediniz, Haziran ayı sonuna kadar!’ dersek, bu, mevcut durumda gerçekçi bir cevap olacaktır. Bunun üç asgari şartı var: Her birimizin, süreçte tedbirlere uyması; aşı tedariki için yaptığımız, bağlayıcı olan anlaşmalara uyulması; aşı programını etkileyecek olası bir sorun yaşanmaması. Üç şarttan biri, tedbirlere tam uyum, sizlere bağlıdır”

BULK HALDE AŞI NE ANLAMA GELİYOR?

Bakan Koca, açıklamasını yayınladıktan sonra sosyal medya üzerinden “Bulk Halde Aşı nedir?” sorusuna cevap verdi. Twitter üzerinden yaptığı paylaşımında ise, “Bulk halde aşı ifadesinden ne anlamalıyız? Bulk halde aşı, aşının şişelenmemiş şeklidir. Taşımadaki kolaylık sebebiyle bu yol tercih edilmektedir. Elimize bugün ulaşan, önceki 18 Milyon doza ilave olacak 10 Milyon dozluk aşı bu şekildedir. Şişeleme işlemine başlanmıştır.” ifadelerini kullandı.