Kültür-sanat

Oyuncu Luran Ahmeti koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti! Larun Ahmeti kimdir?

Gelen bir son dakika haberine göre “Kurtlar Vadisi”, “Muhteşem Yüzyıl Kösem”, “Elveda Rumeli” ve “Limonata” gibi pek çok başarılı yapımda rol alan ünlü oyuncu Luran Ahmeti koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti. Kuzey Makedonyalı Luran Ahmeti’nin vefatı sonrasında sosyal medyadan birçok isim olaya ilişkin taziye mesajlarını yayımladı.

Gelen son bilgiye göre ünlü oyuncu Luran Ahmeti’nin bir süredir koronavirüs sebebiyle Üsküp’te bulunan Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Vefatının duyurulmasının ardından sosyal medya üzerinden Hazal Kaya ve Bülent Şakrak gibi isimler taziye mesajlarını paylaştı.

LURAN AHMETİ KİMDİR?

Ünlü isimlerin de Luran Ahmeti için mesaj yayımlamasından sonra internet üzerinden Luran Ahmeti kimdir? araştırmaları hız kazandı. Üsküp’te dünyaya gelen Luran Ahmeti, üniversitede psikoloji üzerine eğitim aldıktan sonra drama eğitimini de aldı. Çocukluğunda birkaç yapımda oynayan ünlü oyuncu, daha sonra ülkemizde oyunculuğa Elveda Rumeli’de Dimitri karakteri ile başladı. Daha sonra pek çok yapımda rol alan Ahmeti, yakında ekranlara gelecek olan Büyük Sürgün Kafkasya dizisinde de rol almıştı.

Luran Ahmeti yakalanmış olduğu koronavirüs sebebiyle 46 yaşında hayatını kaybetti.

LURAN AHMETİ ROL ALDIĞI YAPIMLAR

Kurtlar Vadisi Pusu (2015- 2016)

Mutlu Ol Yeter-2015

Limonata-2014

Büyük Sürgün Kafkasya-2014

Takip: İstanbul-2012

Son Yaz Balkanlar 1912-2012

Tek Başımıza-2011

Reis-2011

Karakol – Herkes Adalet İster-2011

Hayde Bre-2010

Hicran Yarası -2009

Balkan Düğünü-2009

Bahar Dalları -2009

Elveda Rumeli-2007