EkonomiGündem

Son dakika Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın görevini bıraktı!

Gelen bir son dakika haberine göre Ziraat Bankası Genel Müdürü olan Hüseyin Aydın, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini bugün itibariyle bıraktı. Konu ile ilgili TBB tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

TTB konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında 20 Nisan 2011 tarihinden itibaren görevine devam eden Hüseyin Aydın’a bugüne kadar yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkür ettiğini belirterek, “Birliğin Statüsü’ne göre yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyesi genel müdürler arasından ismen seçilmektedir” ifadesini kullandı.

ZİRAAT BANKASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİNİ DEVRETTİ

Hüseyin Aydın’a ilişkin gelen son dakika bilgisine göre Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevin bugün itibariyle devrettiği ve Türkiye Bankalar Birliği’ndeki görevinin de tamamlandığı açıklandı.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevini 26 Mart 2021 tarihinde devrettiğinden, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi de tamamlanmıştır.

Birliğin Statüsü’ne göre yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyesi genel müdürler arasından ismen seçilmektedir.

Birlik Başkanlığı’nı 20 Nisan 2011 tarihinden itibaren sürdüren Hüseyin Aydın’a Türkiye ekonomisine, bankacılık sektörüne ve Birlik çalışmalarına sağladığı değerli katkılar; zor dönemlerde Birliği temsil ederken gösterdiği kapsayıcı, yapıcı, özverili, iletişime açık, çözüm odaklı yaklaşımı nedeniyle teşekkür eder, esenlikler dileriz”