Ekonomi

Elektrik fiyatlarıyla ilgili yeni karar yayımlandı!

Gelen bir son dakika haberine göre milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren önemli bir karar açıklandı. Elektrik fiyatlarıyla ilgili alınan karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacak elektrik tarifeleri, fonlar ve vergiler sabit tutuldu. İşte 1 Nisan tarihinden itibaren geçerli olacak fiyatlar..

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre yeni elektrik tarifeleri 1 Nisan tarihinden itibaren geçerli olacağı duyuruldu. Vergi ve fonlar dahil olmak üzere tek zamanlı tarifeler için kilovatsaat başına 55,15 kuruş, gündüz tarifesi 55,91 kuruş ve gece tarifesi için kilovatsaat başına 26,73 kuruş olarak sabit kalacağı belirtildi.

BUGÜN YAYIMLANDI

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yeni karar yayımlandı. 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak olan tarifeler için ücretler açıklandı. EPDK, 30 Aralık 2020 tarihinde söz konusu olan tarifeyi 20,5000 kuruş olarak belirlemişti. EÜAŞ’ın bu kapsamında aktif elektrik enerjisi toptan satış tarifesinde yaklaşık olarak yüzde 17,5 indirime gitmiş oldu.

ABONELERİN SAYISI ARTTI

Elektrikte abonelerin sayısı ise geçen yıla kıyasla ortalama yüzde 2,45 arttı. 46 milyon 174 bin 497 toplam abone sayısına ulaşıldı. Bu dönem içerisinde sanayi tüketicilerinde yüzde 3,12 tarımsal sulama tüketicilerinde yüzde 2,95 mesken tüketicilerinde yüzde 2,46 ticarethane tüketicilerinde yüzde 2,34 ve aydınlatma tüketicilerinin sayısında ise yüzde 1,94 oranında artış görüldü.