Ekonomi

SGK’dan yeni duyuru! Emeklilikte düzenleme yapıldı!

Gelen bir son dakika haberine göre SGK tarafından emeklilik ile ilgili yeni bir düzenleme yapıldığını duyuruldu. AYM’nin iptal kararı sonrasında genelge yayımlayan SGK emeklilik ile ilgili tüm detayları aktardı.

AYM, 3 Mart tarihinde bir karar aldı. Almış olduğu kararda, emeklilik dilekçesi vermek isteyenler için işten ayrılma zorunluluğu kaldırıldı. Bunun üzerine ise Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yeni bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda AYM’nin kararı sonrasında eski uygulamanın devam ettirileceği duyuruldu.

SGK DEĞİŞİKLİK YAPTI

SGK’nın 2018/38 sayılı Genelgesi uyarınca, emeklilik dilekçesi verdiği tarihte işten ayrılmadığı sonradan tespit edilen kişilere verilen yersiz aylıklar için sonradan borç çıkarıldığı hatırlatıldı. Buna göre 30 Eylül 2008 tarihinden önceki dilekçeler için işlem yapılmayacak ve bu kişilerin aylıkları ödenecek.Kesintiler de bu kişilere iade edilecek.

2008 SONRASI

30 Eylül 2008 öncesi için dilekçeler için işlem yapılmayacağı belirtildi. Ancak 1 Ekim 2008 tarihi ve sonrası için 5510 sayılı kanun hükümlerinin uygulanacağı belirtildi. Buna göre SGK genelgesi ve yaşlılık sigortasından aylık alabilmek için 4A sigortalıların çalıştıkları işten çıktıktan sonra dilekçeyi vermesi gerekmektedir. Bağ-Kur’lu olan kişileri ise dükkanı kapatmadan, esnaf olan kişilerin de faaliyetlerine son vermeden önce başvuru yapması gerektiğinin altı çizildi.