Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu! Yeni koronavirüs yasakları açıklandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün kabine toplantısı düzenlendi. Düzenlenen kabine toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan salgına ilişkin son durumu değerlendirerek, alınan kararları açıkladı.

Kabine toplantısı sonra erdi. 1 Mart tarihinde normalleşme adımları atmaya başlayan Türkiye’de artış gösteren vaka sayıları kritik boyuta ulaşınca düğmeye basıldı ve yeni tedbirler alındı. Bu kapsamda alınan tedbirleri Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı.

KORONAVİRÜS RİSK HARİTASI GÜNCELLENDİ

Türkiye’nin koronavirüs risk haritası güncellendi. Güncellenen risk haritasında 58 il kırmızı olurken, sadece tek il maviliğini koruyabildi. Çok yüksek riskli illeri temsil eden şehirlerin 58’e ulaştığını belirten Erdoğan, “Çok yüksek riskli illeri temsil eden şehirlerimiz 58’e ulaştı. Elimizdeki veriler ışığında şu hususları bugün paylaşma kararı aldık” diyerek, kararları duyurdu.

81 İLDE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Yapılan açıklamada Türkiye’nin tamamında 21.00 – 05.00 arasında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı duyuruldu. Kırmızı olarak açıklanan 58 ilde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

KAFELER VE RESTORANLAR

KAfeler ve restoranlar illerin renk durumuna bakılmadan belirli tedbirler ve yüzde 50 kapasite sınırlaması çerçevesinde hizmet vermeye devam edecek. ancak Ramazan ayında sadece paket servis ile hizmet verilecek.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

Erdoğan açıklamasında şu sözleri kullandı:

“Türkiye’nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21 ve sabah 5 olarak haftanın her günü devam edecek. Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması artık Cumartesi ve Pazar günü olarak sürecektir.

Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uyu şekilde çalışabilecek. Sokağa çıkma günlerindeki paket servis hizmeti mevcut haliyle devam edecek. Ramazan ayında hep birlikte biraz fedakarlık yapacağız”