Gündem

58 il kızardı! Hangi illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı var? Açıklandı!

Koronavirüs salgını kapsamında dün artan vakalar sebebiyle toplanan kabine, yeni kararlar aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında düzenlenen toplantı sonrasında alınan kararlar tek tek açıklandı. Vakaların azaltılması adına bazı illerimize yeniden hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Peki, hangi illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı var? İşte o iller..

Dün akşam yapılan toplantı sonrasında kararlar açıklandı. Gece saatlerine doğru da İçişleri Bakanlığı alınan yeni kararlarla ilgili 81 il valiliğine genelge gönderdi. Gönderilen genelgede alınan yeni koronavirüs kararları açıklanarak, vatandaşların kafasındaki soru işaretleri giderildi.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GERİ GELDİ

Özellikle çok yüksek risk grubunda olan (Kırmızı riskli) illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bu illerde yasak Cuma günü saat 21.00’de başlayıp, Pazartesi sabahı 05.00’e sona erecek. Bu süreç içerisinde muaf olanların dışında vatandaşların sokağa çıkması yeniden kısıtlandı.

Aynı zamanda daha önceden 81 ile gönderilen “Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesinde” yer alan durumlar ve seyahat etmesinde herhangi bir kısıtlama bulunmayan kişiler için kurallar aynı şekilde devam edecek.

HANGİ İLLERDE HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI VAR?

Sokağa çıkma kısıtlaması bu Cuma günü (2 Nisan’da) başlayacak ve Pazartesi günü (5 Nisan’da) sona erecek. Bu kapsamda dün açıklanan koronavirüs risk haritasında durumu kırmızı ile gösterilen illerde yasak uygulanmaya başlanacak. İşte sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olacak iller:

Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Kütahya, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Isparta, Konya, Karaman, Mersin, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Ankara, Kırıkkale, Eskişehir, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Çankırı,Kastamonu, Sinop, Çorum, Samsun, Amasya, Tokat, Yozgat, Kayseri, Sivas, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Elazığ, Erzincan, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Rize, Artvin, Ardahan, Iğdır.

DİĞER İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Diğer illerde sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içi olduğu gibi hafta sonu da 21.00 – 05.00 saatleri arasında uygulanacak.

ORTA (SARI) İLLER: Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Batman, Siirt, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Uşak

YÜKSEK ( TURUCU) İLLER: Ağrı, Kars, Bingöl, Tunceli, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Kırşehir, Afyonkarahisar, Burdur, Denizli, Manisa

DÜŞÜK (MAVİ) İLLER: Şırnak