Gündem

Tüm Türkiye’de kahvehane ve çay bahçeleri açılıyor!

Dün akşam düzenlenen kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilde kahvehane ve çay bahçelerinin açıldığını duyurdu. Bu kapsamda restoran, kafeterya, tatlıcı, lokanta ve pastane, kahvehane ve çay bahçesi gibi çeşitli yerlerde renk sınırlaması olmadan 81 ilde yüzde 50 kapasite ile açılacak. Saat 07.00 – 19.00 saatleri arasında hizmet verecek olan bu mekanlar kurallara uygun olarak çalışabilecek.

Düzenlene kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs salgını kapsamında yeni kararları açıkladı. Esnafların merakla beklediği kararlar da bu toplantı da açıklandı. Gece yarısı da İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine, “Tedbirlerin Gözden Geçirilmesi” konulu genelge gönderdi.

KURALLARA UYGUN FAALİYET GÖSTEREBİLECEKLER

Salgınla mücadele ile ilgili alınan kararların ardından restoran, kafe, çay bahçesi, kahvehane ve pastane gibi çeşitli mekanlar yüzde 50 kapasite sınırı ile 07.00-19.00 arasında hizmet verebilecek.

OTURMA DÜZENLİ NASIL OLACAK?

Belirtilen tüm bu iş yerlerinde düşük ve orta risk grubunda bulunan illerde aynı masada en fazla 4, yüksek ve çok riskli olan illerde en çok 2 kişi aynı anda oturabilecek. Kararlara uyup uymadığı ise sürekli olarak denetlenecek.

HES KODU SORGULAMASI YAPILACAK

81 ile gönderilen genelge kapsamında işletmelerde işletme sahiplerinin HES kodu sorgulaması yapılacağı aktarıldı. Aynı zamanda 07.00 – 19.00 saatleri arasında müşteri kabul edilecek.