İşkur İş İlanları

İŞKUR aracılığı ile alınan geçiçi işçilere kadro verilmesi talebi meclis gündeminde!

Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından geçici istihdam edilmek üzere belediyelere ve Valilik gibi kurumlara yerleştirilen işçilerin kadro beklediğini belirtti. İŞKUR üzerinden geçici olarak işe alınan ve bir süre sonra işten çıkarılan işçilerin sorunlarını gündeme getiren Barut, mecliste yaptığı konuşmasında ‘’Mağdur işçilerimize artık bir çare bulun’’ diye seslendi. Barut, şu açıklamalarda bulundu;

AYHAN BARUT (Adana) – Geçtiğimiz günlerde CHP heyeti olarak Van ilindeydik. 2011 yılında meydana gelen ve 644 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce insanın yaralandığı depremlerin üzerinden neredeyse on yıl geçti ama hâlâ yaralar kanıyor. Yetkililer “Mağduriyet giderildi.” dese de, “Yeni bir şehir inşa edildi.” dese de hâlâ büyük sorunlar yaşanıyor.

Ayrıca, depremin ardından mağdur olan işçilerimiz sesini duyurmaya çalışıyor. Deprem sonrası geçici işçi olarak belediye ve valilik gibi kurumlara yerleştirilen 250 işçimiz hâlâ kadro bekliyor. İŞKUR üzerinden geçici olarak işe alınan ve bir süre sonra işten çıkarılan işçilerimiz mağduriyetin giderilmesini istiyor. 2015 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van’da görüştüğü mağdur işçilere söz vermişti. “Çaresiziz, evimize ekmek götürmek istiyoruz.” diyen işçilere yardımcı olacağını söylemişti. Geçici işçilerimize kadro sözü verildi ama kadrolar, onların yerine iktidarın belirlediği kişileri gitti. Mağdur işçilerimize artık bir çare bulun.