Gündem

Son dakika mutasyon virüse ilişkin korkutan açıklama geldi! Tüm illerde görüldü!

Türkiye genelinde her geçen gün artmaya devam eden mutasyon koronavirüse ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan flaş bir açıklama geldi. Bakan Koca açıklamasında mutasyonlu virüsün her geçen gün arttığını duyurarak, mutasyonun şu anda yüzde 75 oranında görülmeye başladığını belirtti.

Gelen bir son dakika haberine göre Bakan Koca, mutasyonlu koronavirüsün görülme oranının arttığını belirterek, son dönemlerde gündem olan AK Parti kongresi ile ilgili de açıklama yaptı. Detaylar haberimizde

TÜM İLLERDE GÖRÜLDÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Türkiye’nin bütün illerinde görüldüğünü söyleyen Bakan Koca, şunları söyledi:

“Mutasyonla ilgili her geçen gün artıyor ve ağırlıklı şu an mutasyonun Türkiye’deki oranı yüzde 75 ulaştı. Bunun yüzde 50 ila 95 arası değiştiğini görülüyor. Türkiye’nin bütün illerinde mutasyon var. Bunun dışında da ülkemizde ağırlıklı olarak İngiliz mutantı söz konusu. Var olan virüsün yerine İngiliz mutantı geçti. Bu varyantın en önemli özelliği bulaştırıcılığının çok yüksek olması”

AK PARTİ KONGRELERİ

Koca, açıklamasının devamında AK Parti kongrelerine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydasının olmadığı kanaatindeyim. Bugüne kadar Bilim Kurulu üyelerimiz dahil olmak üzere kapalı ortamlarda virüsün bulaştığını biliyoruz. Bu bilgilendirme de bir değişiklik söz konusu değil dolayısıyla herkesin bu mücadelede üzerine düşen sorumluluğun gereğini yapması gerektiği kanaatindeyim. Burada bir ayrıcalık çıkarma hikayesini oluşturmanın doğru olmaz”

TERAVİH NAMAZI

Teravih namazının yasaklanmadığını söyleyen Fahrettin Koca, tedbirler kapsamında Ramazan’da teravihlerin kapalı olmayacağını, “Geçen seneki gibi Ramazan’da teravihler kapalı olmayacak ama özellikle bu noktada hassasiyet gösterilerek önlemler alınarak kılmaya devam edilecek” şeklinde açıkladı.

“Toplu organizasyonlar iftar ve sahur gibi toplanmalar Cumhurbaşkanımızın açıkladığı şekliyle yasaklandı”