Ekonomi

Büyükşehir Belediyesi yüzde 75 zam yaptı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kiralara yüzde 75 zam yaptı. Daha önceleri, Vakıflar Genel Müdürlüğünün kiracıları olan esnaflar, dükkânların Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi ile kira bedellerini belediyeye veriyor. Belediye’de bu zor süreçte primini, stopajını, kirasını ödemekte zorlanan bu esnaflardan kira bedellerini yüzde 75 zamlı istedi. Konuyu meclis gündemine taşıyan Kayseri Milletvekili Çetin Arık, tepkilerini şu ifadelerle dile getirdi.

ARIK:  ‘’Kayseri’de “kitap” denilince -yediden yetmişe- Cumhuriyet Meydanı’ndaki Selçuklu eseri Sahabiye Medresesi’ndeki kitapçı esnafı akla gelir. Daha önceleri, Vakıflar Genel Müdürlüğünün kiracıları olan bu esnaflarımız, şimdi Kayseri Büyükşehir Belediyesinin kiracılarıdır. Bu zor süreçte primini, stopajını, kirasını ödemekte zorlanan bu esnafımızdan Kayseri Büyükşehir Belediyesi kira bedelini yüzde 75 zamlı istemektedir. Evet, yanlış duymadınız, yüzde 75 zamlı, hem de 1 Nisan tarihine kadar ödemek şartıyla yoksa “Çıkın.” deniliyor esnafa. TÜİK enflasyon oranı “Yüzde 11.” diyor, Kayseri Büyükşehir Belediyesi yüzde 75 zam istiyor.

“Gönül belediyeciliği yapacağız.” dediniz, zulüm belediyeciliği yapıyorsunuz. Kayserili hemşerilerimiz bunun hesabını soracaktır’’ dedi.