Ekonomi

TCMB Yeni Başkan Yardımcısı Duman Hakkında Flaş İddialar

Merkez Bankası (TCMB) başkan yardımcılığına yeni atanan Mustafa Duman hakkında bir takım iddialar öne sürüldü. İddiaların sahibi İzmir Milletvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, Merkez Bankası atamalarını Durmuş Yılmaz’ın sözleri ile değerlendirdi. Mustafa Duman’ın Merkez Bankası sitesindeki öz geçmişinde bazı bilgilerin eksik olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, şu flaş açıklamalarda bulundu;

Morgan Stanleyin Türkiye Ofisi Genel Müdürü Mustafa Duman

Rothschild hanedanının dünyaca meşhur bankası Morgan Stanleyin Türkiye Ofisi Genel Müdürü Mustafa Duman Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, Sayın Erdoğan tarafından Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır.

Dış güçlerle mücadele ettiğini söyleyen Hükûmetin, Biden göreve geldikten sonra yaptığı atamalar dikkat çekmektedir.

”Merkez Bankası için artık her organ kanserli gibi”

Ben bu atamanın özelliğini, Merkez Bankası Başkanlığı da yapan Sayın Durmuş Yılmaz Bey’in sözleriyle anlatayım: “Bu atamanın arkasında ne vardır diye kendisine sorduğumuzda “Hükûmet bir arkeoloğu başkan yardımcılığına atayarak millet adına iyi bir iş yapmıştır.” dedi. “Zira kaybolan 128 milyar doları ancak ve ancak bir arkeolog ortaya çıkarabilirdi.” ifadesini kullandı. “Ayrıca şunu da aklımızdan çıkarmayalım.” dedi. Durmuş Bey’in sözlerini naklediyorum: “Merkez Bankası için artık her organ kanserli gibi, her doku hasta, yoğun bakım şart. Hastanın muayenesini Morgan Stanley yapacağına göre artık bu hasta ekonominin yerli ve millî hekimlere emanet edilmeyeceği de anlaşılmıştır.” ifadesinde bulundu.

Esbank’ta yöneticilik yapması

Mustafa Duman’ın 1999 yılında devlet tarafından el konulan Esbank’ta yöneticilik yapması ise Merkez Bankası sitesindeki öz geçmişinde yer almamaktadır, bu durum manidardır. Hükûmet bu atamayla Amerika Birleşik Devletleri’ne göz kırpmış, hangi alanda olduğunu kestiremediğimiz bir önemli taviz vermiştir kanaatini taşıyoruz. “Dış güçlerle ekonomik savaş veriyoruz.” söylemleri de artık tamamen boşa çıkmıştır.