Gündem

Sağlık Bakanlığı’ndan Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yazılı açıklama geldi!

Gelen bir son dakika haberine göre düzenlenen Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden bir yazı yayımladı. Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında salgına ilişkin son durumu aktaran Bakan Koca, mutasyona ilişkin de bilgi verdi.

Salgına ilişkin son değerlendirmeleri yapan bakan Koca, bazı illerde artış göstermeye başlayan risk düzeylerini ele aldıklarını ve virüsün hala gerçeğini koruduğunun unutulmaması gerektiğini belirtti.

BAZI İLLERİMİZDE ARTAN RİSK DÜZEYİ

Bakan Koca, açıklamasında aşı vurgusu yaparak, “Bilim Kurulu’nun bugünkü toplantısında virüsün yeni varyantları, aşı konusundaki son gelişmeler ve Aşıyla Bağışıklama hedefiyle birlikte, bazı illerimizde artan risk düzeyini ele aldık. Aşıyla bağışıklama hedefini, virüsünse gücünü koruduğu gerçeğini hatırlatma gereği duyuyoruz” dedi.

EN GEÇ HAZİRAN SONUNA KADAR AŞILAMA

Açıklamasında en geç Haziran ayının sonuna kadar nüfusun büyük bir çoğunluğunun aşılanmasını hedeflediğini belirten Bakan Koca,”Hedefimiz en geç Haziran sonuna kadar nüfusun büyük çoğunluğunu aşılamaktadır. Bu hedefe ulaşmak için gereken gayreti ve kararlılığı kesinlikle göstereceğiz” dedi.

İşte düzenlenen Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yapılan yazılı açıklama: