İş İlanlarıPersonel Alımı

Bekçi olmak isteyenler dikkat! Artık değişti!

Bekçi olmak isteyenleri çok yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Polis Akademisi bekçi alımı aşamaları devam ediyor. Gelen son bilgiye göre İstanbul’da yapılan 400 bekçi alımında adayların büyük bir kısmının spor mülakatında elendiği duyuruldu. Mülakatta spor kısmının zorlaştırıldığı belirtildi.

Vatandaşların büyük bir kısmı kamuya bağlı olarak çalışmak için bekçi alım ilanlarını yakından takip ediyor ve bekçilik için hazırlanıyor. Polis Akademisi Başkanlığı 2020 yılı içerisinde yayımladığı ilanda lise mezunları arasından 400 bekçi alımı yapılacağını duyurmuştu. İlan yayımlandıktan sonra binlerce kişi bekçi alımlarına başvurdu.

SPOR KISMI ZORLAŞTI

Akademi, geçtiğimiz günlerde yayımladığı duyuruda bekçilik parkuru için duyuru yayımlamıştı. Duyuruda bu yılın parkurunun geçtiğimiz yıla göre çok daha zorlandığı görüldü.

Başlangıç çizgisi 2,5 metreden sonra zıplama yapılacak. Mesafe geçen yıl 4 metreydi.

Tekerlerle ağırlık taşıma arasındaki mesafeler 3,5 metreden 3 metreye düşürüldü.

Sağlık topuna dokunma 5 metreden 8 metreye çıkartıldı.

Ağırlık taşıma 14 metreden 16 metreye çıkarıldı.

Engel altından üstüne geçme ise 6 metreden 8 metreye çıkarıldı.

Ancak saniyelerle ilgili herhangi bir değişiklik yapılmadı. Parkurda değişen bu kısımlarda pek çok aday zorlanarak, elendiği öğrenildi.

YENİ PARKUR

Yeni parkurun bundan sonra geçerli olacağı belirtildi. Spor kısmında pek çok adayın elenmesiyle birlikte, bundan sonra bekçi alımının zorlaşacağı öğrenildi. Bunun sebebi ise bekçi alımlarına tahminden çok daha fazla başvurunun yapılması. 2019 yılında  8 bin bekçi alımına 200 binden fazla başvuru ile bu yıl 400 bekçi alımına daha fazla başvuru yapılması sebebiyle bu yönde bir karar alındığı belirtildi.

4 Yorum

  1. Zorlastirilar tabi millet issiz ne yapsin baska is mi varki rezillikten naska bisey degil millet umut ediyor ama bosuna oraya girmenin munkunati yok cunku parkur zor bide torpilliler var ise giremeyiz.

  2. Anladık ama ne zaman alım olucak 2021 nisan ayı olmuş devletimiz bizi görmeyi bırak sagır olmuş duymuyor. 81 il geneli alimlar ne zman başlayack 2020 den beri bekliypruz. İhtiyac oldugu zaman işleri geregi alım yapılıyor hemen. Şimdi ise bekletiyor lar kaç aylardır.

  3. Is alımı diyordunuz başvurular yapıyoruz geri dönüş yapan yok çalışmak istiyorum is istiyoruz

  4. Işe ihtiyaç var çalışmak istiyorum deniyim yok öğretirseniz mutlu olurum iyi günler rabbim bol kazançlar versin cümlemize inşallah Amin iiyi günler