Eğitim

2021 YKS’ye girecekler dikkat! Değişiklik yapıldı!

Üniversiteye gitmek isteyen milyonlarca aday, YKS 2021 sınavına hazırlanıyor. Ancak sınav öncesinde 2021 YKS’ye girecek adayları yakından ilgilendiren önemli bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada 2021 yıl içerisinde bazı bölümlere kontenjan sınırı geleceği ve bazı bölümlerde kontenjan düşürüleceği bazı bölümlerde de artırılacağı duyuruldu. İşte detaylar..

YÖK Danışma Kurulu tarafından “Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu” toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantı sonrasında flaş bir açıklama yapıldı. Toplantıda alınan kararlar ise kamuoyu ile paylaşıldı.

TOPLANTIYA ÖNEMLİ İSİMLER KATILDI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın başkanlığında yapılan toplantıya, Milli Eğitim, Sağlık, Sanayi ve Teknoloji, Hazine ve Maliye Bakanlığı dışında Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve YÖK’ten kurul üyesinin önemli isimleri katıldı.

2021 YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

2021 yılı içerisinde yapılacak olan YKS sınav tarihi 26 – 17 Haziran 2021 olarak belirtildi. Sınava hazırlanan adaylar için kontenjan bilgisi ise şu şekilde aktarıldı:

ÜNİVERSİTELER İÇİN ALINAN KARARLAR

Ankara, İstanbul ve İzmir’de sağlık bölümlerine sınırlama getirilecek. Vakıf Üniversitelerinde yeni ikinci öğretim sağlık önlisans programları açılmayacak.

İlk ve Acil Yardım gibi çeşitli ön lisans programlarının eğitime başlaması ve devam etmesi konusunda geliştirilmelerin yapılacak.

Hukuk Fakültelerinde taban sıralama 100 bine çekilecek.

Mühendislik biriminde ülkenin ihtiyaçları göz önüne alınarak kontenjanlar azaltılacak.

Hukuk Fakültelerinde üniversitelerin boş kontenjanları ön plana alınarak, üniversite bazın kontenjan belirlenecek.

Geçen yıl öğretmenlik programları için alınan kararların devam etmesi ve kontenjanlarda ı gidilecek.