Bilim, TeknolojiEkonomi

Bankalarda yeni dönem 1 Mayıs’ta başlıyor!

Gelen bir son dakika haberine göre bankalarda 1 Mayıs tarihinden itibaren yeni dönemin başladığı duyuruldu. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan karara göre tüm banka müşterilerini ilgilendiren bir kararın alındığı duyuruldu. Buna göre artık müşterilerine hesap açmak için şubelere gitmesine ve ıslak imza vermesine gerek kalmayacak.

Yayımlanan Resmi Gazete kararına göre bankacılıkta dijital dönüşüm başlıyor. Buna göre artık müşteriler, bankalarda hesap açtırmak için şubelere gitmek zorunda kalmayacak. Müşteriler ıslak imza olmadan online ortamda da banka hesabı açtırabilecek.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Konuyla ilgili karar 1 Nisan 2021 Resmi Gazete’de, Bankalarca Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine ve Elektronik Ortamda  Sözleşme İlişkisinin Kurulmasına İlişkin Yönetmelik başlığı altında yayımlandı.

1 Mayıs tarihinden itibaren bankacılık işlemleri, banka şubesine gitmeden elektronik ortamda yapılacak. Aynı zamanda, mesafeli olsun ya da olmasın bir bilişim veya elektronik  haberleşme cihazı üzerinden yazılı şeklin yerine geçecek ya da mesafeli sözleşme  ilişkisinin kurulması sağlayacak düzenlemeler de Resmi Gazete kararında yer aldı.

1 MAYIS’TA BAŞLIYOR

Kararın 1 Mayıs tarihinden itibaren geçerli olacağı ve bu tarihten itibaren vatandaşlar banka şubelerine gitmeden bankacılık işlemlerini elektronik ortamdan yapabilecek. Dijital dönüşüm sayesinde banka müşterisi olma ve çeşitli bankacılık işlemleri kısa süre içinde tamamlanacak.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANAN KARARI İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN