Personel Alımı

PTT’de çalışan 50 bin taşeron işçi kadro bekliyor! PTT personel alımı ne zaman?

PTT Genel Müdürlüğü 55 bin personel alımı yapılacağını duyurmuştu. Aradan 1 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen PTT bugüne kadar yeni kadro açmadı. 2021 yılı PTT personel alım ilanı bekleyenler gibi, kadro bekleyenlerde hüsrana uğradı… PTT ne personel alımı yaptı nede bünyesinde barındığı 50 bin taşeron işçiye söz verildiği gibi kadroya aldı… Peki, bu yıl Postane şubelerine veya PTT Kargo şubelerine memur alımı, işçi alımı yapılacak mı? Yapılacaksa başvurular ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

Hükümet, ‘’taşeron işçileri kadroya alacağız’’ diye söz vermişti ama 2021 yılına gelmemize rağmen taşeron işçilerin kadro sorunu bir türlü çözülemedi. Kadroya alınan taşeron işçilere ise gerek maaşlarında gerekse özlük haklarında her hangi bir iyileştirme yapılmadı. Taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili bazı açıklamalarda bulunan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sadece PTT’de 50 bin taşeron işçinin kadro beklediğini hatırlattı. Sağlık bakanlığı başta olmak üzere, PTT ve diğer kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilerin bir an önce kadroya alınması gerektiğine vurgu yapan Gürer, şu açıklamalarda bulundu;

BELEDİYE, PTT VE SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞERON İŞÇİLERİ

(696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle taşeron işçilerin bir bölümüne sözde kadro verildi. Eşit işe eşit ücret ve kadro, ne yazık ki kadro verilenler için de gerçekleşmedi. Bunun yanında kamuda taşeron işçi uygulaması sona ermedi. Binlerce işçi hizmet alım sözleşmesi gerekçesiyle kadro dışı kaldı. Kamu iktisadi teşekküllerinde çalışanlar, bakanlıkta olanlar taşeron olarak çalışmaya devam ediyorlar. Güvenlik soruşturması, emekli ve 4 Aralıkta işte olma gerekçesiyle çok taşeron işçi mağdur edildi. Belediye şirketleri, belediye kadrosu olmadığı için 400 bin işçi de bu bağlamda gerekli haklara eremedi. Yalnız, Karayolları, Demiryolları, PTT çalışanı 50 bine yakın taşeron işçi kadro beklemektedir. Sağlık Bakanlığındaki tüm taşeron işçiler de bir an önce kadroya -ayrımsız- alınmalıdır.

Taşeron işçiye yaptığı asıl işin kadrosu haktır. 400 binin üzerinde taşeron işçi kadro beklemektedir. Taşeron işçilerin mağduriyetleri bir an önce sona erdirilmelidir’’ dedi.

2011 PTT PERSONEL ALIMI OLACAK MI?

2021 yılında PTT şubelerine ilk etapta 5 bin personel alımı yapılacağı belirtilmişti ama bununla ilgili ne iş ilanı yayınladı nede alım yapılacak mı yada yapılmayacak mı sorusuna ilişkin resmi bir açıklama yapıldı. Dolayısı ile, PTT personel alımı başvuruların ne zaman olacağına dair kimsenin herhangi bir tahmini bile yoktur.

Bir Yorum