Gündem

200 işçi alımına 52 bin başvuru! Hangi iş ilanlarına kaç iş başvurusu yapıldı?

Birçok belediye ve kamu kurumları Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden personel alımı yapıyor…  Bazı kurumlara 3-5 kişi alınırken bazı kamu kurumlarına 100-200 kişi alınıyor… Alınacak personel sayısı değişse de iş başvuru sayıları değişmiyor. Uzun yıllardır iş arayanlar bir ümit olarak çalmadıkları kapı kalmıyor… Öyle ki, özellikle bu son zamanlarda, gerek belediyelerin, gerek diğer kamu kurum ve kuruluşların yayınladıkları 10-12 kişilik personel alım ilanına bile on binlerce kişi başvuru yapıyor… Son yayınlanan ilanlara yapılan iş başvuruları ise rekor üstüne rekor kırıyor… Konuyu meclis gündemine taşıyan Hakkı Saruhan Oluç, çok çarpıcı bilgilendirmeler verdi… Bakın, hangi ilanlara kaç kişi başvuru yapmış?..

ÇAYKUR’a 210 işçi alımı için 22.956 başvuru yapılmış!

Son olarak, bu iktidar çeşitli rekorları kıran bir iktidar, bunu defalarca da konuştuk. Bir rekora daha işaret etmek istiyorum: Bu iş alımları için yapılan ilanlara rekor başvurular yapılıyor. Gerçekten, Türkiye’nin bugünkü durumunu gösteren rekorlar bunlar. Bakın, bugün geniş tanımlı işsizlik açısından baktığımızda “10 milyon işsiz var.” diyoruz, 2 gençten 1’i, 2 kadından 1’i işsiz kalmış vaziyette. Şimdi, ÇAYKUR’a 210 işçi alımı için ilan verilmiş, 22.956 başvuru yapılmış, rekor. Adana Büyükşehir Belediyesi ilan vermiş “200 işçi alacağım.” diye 52 bin başvuru yapılmış, rekor.

12 kişilik işçi alımı için Belediye 11.500 kişi başvurmuş

Urfa’da 12 kişilik işçi alımı için Belediye ilan vermiş ve iş başvurusuna 11.500 kişi başvurmuş, rekor. ÇAYKUR, başta Rize olmak üzere, Trabzon, Giresun ve Artvin’de 300 işçi alımı için ilan veriyor, ilana sadece Rize’de 22.956 kişi başvuruyor, rekor. Adıyaman’da 9 temizlik işçisi ilanı veriliyor, dört günde 5.217 kişi başvuruda bulunuyor, rekor. Diyarbakır’da 423 kişilik işçi alımına 41 bin başvuru gerçekleşiyor. Yani aslında durumu özetliyor. Türkiye’de işsizliğin çok yaygınlaştığı, kitleselleştiği bir dönemi yaşıyoruz ve bu iktidarın işsizliği nasıl çok ciddi bir sorun hâline getirdiğinin açık örnekleri işte bu işçi alımlarına yapılan rekor başvurulardır.

Bir Yorum

  1. Izmır işkur kayitligim Iscı elaman alımları ni takip edeyorum ama her seferinde aynı soruyu yine aynı duyuyorum daha başlamadı ben çalışmak için iş secmiyorum Lut fen yardim istiyorum