Sağlık

Mavi maske ile ilgili korkutan açıklama geldi!

Koronavirüs salgını ortaya çıktığı günlerden beri uzmanlar her seferinde maske uyarısı yapıyor. Bununla birlikte hemen hemen her alanında kullanmaya başlandığımız maskeler çeşitli renklerle hayatımıza girdi. Ancak kullandığımız maskeler arasında mavi renkte olan maskelerle ilgili korkutan bir açıklama geldi.

Koronavirüs salgınına karşın ne kadar aşı ve ilaç çalışmaları geliştirilirse geliştirilsin uzmanlar her seferinde maske kullanılması konusunda uyarılarını peş peşe sıralıyor. Hamburg Çevre Enstitüsü’de görevli bazı bilim adamları, bazı maskelerde ölümcül kimyasal izlerin tespit edildiğini duyurdu.

MASKELER İLE SOLUDUĞUMUZ ŞEY..

Koronavirüs salgını hafiflemiş olsa bile, maskeler bir süre daha hayatımızda kalacak gibi gözüküyor. Konuyla ilgili kimyasal izlere rastladığını söyleyen Braungart, yaptığı açıklamasında, “Bu maskeler aracılığı ile ağzımızdan ve burnumuzdan soluduğumuz şey aslında son derece tehlikeli sonuçlara gebe”

TESPİT ETTİK

Braungart, açıklamasının devamında “Bu maskeler Formaldehit ve hatta anilin bulduk ve maskeden gelen hoş olmayan kimyasal kokuları kapatmak için bilinmeyen yapay kokuların uygulandığını tespit ettik” dedi.

Bilim adamları aynı zamanda piyasalarda bulunan mavi renkli maskelerin bir kısmında kobalt maddesinin keşfedildiğini de belirtti. Ekip yaptığı araştırmada tehlikeli olarak adlandırılan florokarbonların olduğunu da söyledi.