İş İlanlarıPersonel Alımı

MSB personel temini için yeni başvuru kılavuzu yayınlandı! Lise, önlisans ve lisans mezunu 200 personel alınacak

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Resmi Gazete’de personel temini için yeni bir başvuru kılavuzu yayınlandı. Kılavuzda, 200 Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde sözleşmeli olarak 200 personel alınacağı belirtildi. MSB personel alımı başvuruları başladı ve 16 Nisan 2021 tarihinde sona erecektir. İlana ilişkin başvuru şartları, başvuru adresi, KPSS şartı, yaş şartı ve öğrenim-mezuniyet şartı gibi tüm bilgiler aşağıda belirtilmiştir.

MSB PERSONEL TEMİNİ

MSB tarafından yayınlanan personel teminine ilişkin yayınlanan ilanda ‘’ Milli Savunma Üniversitesinde Sözleşmeli Personel olarak istihdam edilmek üzere; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında personel temini yapılacaktır’’ denildi.

İş Başvurusu

Başvurular, 01.04.2021 – 21.04.2021 tarihleri arasında http://personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden çevrimiçi (online) yapılacaktır. Adaylar, https://personeltemin.msb.gov.tr sitesine girerek E-devlet şifresi ile başvuru ekranını açtıktan sonra başvuru sihirbazını kullanarak ilerleyip tüm aşamaları tamamlayarak ‘Tercih Yap’ ekranına yönlendirilecek buradan ilgili alımı tıklayarak tercih yapabilecektir.

Başvuru kılavuzunda bulunan şartları taşıyan tüm adaylar, ilgili KPSS puan türü esas alınarak en yüksek puandan başlanıp en düşük puana doğru sıralanacak olup sözlü sınava atama yapılacak kadro sayısının en fazla 10 (on) katına kadar aday çağrılacaktır. Son sıradaki adayla eşit puan alan adaylar da sözlü sınava çağrılacaktır.

HANGİ MESLEKLERDEN PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

1 – İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir ve Yalova illerinden en az ortaöğretim mezunu berber ve hizmetli alımı,

2 – İstanbul ve İzmir illerinden en az ortaöğretim mezunu aşçı alımı,

3308 sayılı Kanuna göre aşçılık dalında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak veya MEB’den onaylı aşçılık sertifikası sahibi olmak. (Ortaöğretim kurumlarının Yiyecek Hizmetleri Aşçılık dalından mezun olanlardan belge ve sertifika istenmeyecek, aday diplomasını sisteme yükleyecektir.)

3 – İstanbul, İzmir ve Yalova illerinden en az ortaöğretim mezunu Garson Alımı,

Ortaöğretim kurumlarının Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı Bar, Servis, Hosteslik, Turizm Endüstrisi Servis Hizmetleri dallarından mezun olmak

4 – İstanbul, Ankara, Balıkesir ve Yalova illerinden en az ortaöğretim mezunu şoför alımı

D Sınıfı ehliyeti bulunmak (01/01/2016 tarihinden önce ehliyet alanlardan ehliyetini değiştirmeyenler için E sınıfı ehliyet sahibi olmak)

5 – İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir ve Yalova illerinden en az ortaöğretim mezunu terzi ütücü alımı

3308 sayılı Kanuna göre bayan veya erkek terziliği dalında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak veya MEB’den onaylı terzilik sertifikası sahibi olmak. (Ortaöğretim kurumlarının Moda Tasarım Teknolojileri veya Giyim Üretim Teknolojisi alanlarının Erkek veya Kadın Terziliği dallarından mezun olanlardan belge ve sertifika istenmeyecek, aday diplomasını sisteme yükleyecektir.)

6 – İstanbul, Ankara, İzmir ve Balıkesir illerinden en az ortaöğretim mezunu kaloriferci alımı

3308 sayılı Kanuna göre Kalorifercilik dalında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak veya MEB’den onaylı Sıvı Yakıt, Katı ve Sıvı Yakıt Kalorifer Ateşçisi sertifikası sahibi olmak.

7 – İstanbul ilinden en az ortaöğretim mezunu  Boya / Badana işlerinden anlayan işçi alımı

3308 sayılı Kanuna göre Boya, Boyacılık ve Yüzey Hazırlama dalında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak veya MEB’den onaylı Sıva, Badana ve Boyacılık sertifikası sahibi olmak.

8 – İstanbul ve Balıkesir illerinden Fakültelerin Elektrik Mühendisliği bölümü mezunu elektrik mühendisi alımı

9 – İstanbul ve Ankara illerinden Fakültelerin Çevre Mühendisliği bölümünden mezunu çevre mühendisi alımı

10 – İstanbul ilinden Fakültelerin Gıda Mühendisliği bölümü mezunu gıda mühendisi alımı yanı sıra şu öğrenim düzeylerinden personel alımı yapılacaktır.

11 – Harita ve Kadastro ön lisans programından mezunu,

12 – Fotoğrafçılık ve Kameramanlık ön lisans programından mezunu

13 – Matbaacılık, Matbaacılık ve Baskı Teknikleri, Basım ve Yayım Teknolojileri ön lisans programlarının birinden mezunu,

14 – Makine ön lisans programından mezunu,

15 – Makine ön lisans programından mezun,

16 – İnşaat, İnşaat Teknikerliği, İnşaat Teknolojisi ön lisans programlarının birinden mezunu

17 – İklimlendirme ve Soğutma, İklimlendirme – Soğutma, İklimlendirme Soğutma Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi ön lisans programlarının birinden mezunu,

18 – Ortaöğretim Kurumlarının Ahşap Teknolojisi Alanı Ahşap Doğrama İmalatı, Ahşap İskelet İmalatı, Ahşap Yapı (Doğramacılık), Mobilya İmalatı Dalları veya Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı Ahşap Doğrama Teknolojisi, İç Mekan ve Mobilya Teknolojisi, Mobilya İskeleti ve Döşemesi Dallarından mezunu,

19 – Mesleki ve teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarının metal teknolojileri veya dengi dalları mezunu,

20 – Mesleki ve teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarının elektrik – elektronik teknolojisi alanı ve dallarından mezunu

21 – Mesleki ve teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarının tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanı ve dallarından mezunu öğrenim düzeylerinden personel temini yapılmaktadır. Resmi ilan üzerinden diğer tüm detayları görüntülemek için BURAYA TIKLAYINIZ