Genel

Ankara İl Sağlık Müdürü duyurdu! 5 kat vaka artışı var! Yoğun bakımlar yüzde 63 doldu!

Gelen bir son dakika haberine göre Ankara İl Sağlık Müdürü tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Ankara’da Mart ayına göre 5 kat vaka artışının yaşandığı ve yoğun bakım doluluk oranının yüzde 63’ü bulduğu duyuruldu.

Akara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, Ankara’da son bir aydır ciddi vaka artışının yaşandığını belirterek, en küçük bir tedbirsizliğin faturasını da kat kat ödendiğini belirtti.

YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI YÜZDE 63

Gülüm, yapmış olduğu açıklamasında Ankara’nın durumu hakkında “Mart ayı öncesine göre 5 kata varan artışımız var. Ankara’daki yoğun bakım oranlarımız şu an yüzde 63 seviyelerinde. Ankara’nın sağlık altyapısı anlamında oldukça güçlü altyapısı var” bilgilendirmesin yaptı.

ANKARA’NIN SAĞLIK ALTYAPISI SON DERECE GÜÇLÜ

Prof. Dr. Gülüm, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Vaka artışında mart ayı öncesine göre 5 kata varan bir artışımız var. Servis yatağı ihtiyacımızda 2 kat civarında bir artış oldu. Ankara’daki yoğun bakım oranlarımız şu an yüzde 63 seviyelerinde. Ankara’nın sağlık altyapısı anlamında oldukça güçlü bir altyapısı var. Ağustos sonu eylül başı gibi artışların en çok olduğu zamanlarda dahi herhangi bir yetmezlik durumu oluşmadı. Son 1 ay içinde gördüğümüz artışın belki de diğer artışlardan farkının virüsün biraz daha fazla yayılıyor olması olduğu söylenebilir”

“529 FİLYASYON EKİBİ VE 129 AŞI EKİBİ VAR”

Filyasyon ekipleri hakkında bilgi veren Gülüm, 529 ekip olduğunu ve aynı zamanda aşı için de 129 aşı ekibinin olduğunu, “Bizim pandemiden bu yana 600 araçla bin ekiple yaptığımız kilometre sayısı 7 milyon 600 bin kilometre. Bu ciddi bir kilometre. Şu an itibarıyla 529 filyasyon ekibimiz ve 129 aşı ekibimizle sahadayız. Bizim sabah 08.00’den akşam 21.00’e kadar 2 vardiya şeklinde, yoğunluğun olduğu zamanlarda 3 vardiya şeklinde 3’er kişilik ekiplerden oluşturduğumuz ekipler” şeklinde ifade etti.