Genel

Köprü, tünel ve otoyollarda vatandaşlar OGS ve HGS sistemleriyle mağdur ediliyor

Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılan köprü, tünel ve otoyollardan geçiş yapan vatandaşların şikayetleri meclis gündemine getirildi. Geçiş yapan sürücülerin OGS ve HGS sistemleriyle mağdur edildiğini dile getiren İstanbul Milletvekili Mahmet Tanal, sistem arızalarından dolayı vatandaşlara haksız cezalar kesildiğini belirtti. Konu hakkında açıklama yapan Tanal şu bilgileri paylaştı;

”AK PARTİ iktidarının geçiş garantisi verdiği köprü, tünel ve otoyollarda vatandaşlar OGS ve HGS sistemleriyle mağdur ediliyor. Sistem arızası, plaka okunamaması, bakiye yetersizliği gibi durumlarda kaçak geçişle suçlanan sürücülere borç çıkarılıyor. İşletmeciler duyuruyu sağlıklı şeklide yapmadığı için vatandaş borcunun farkına varmıyor. Sonrasında icra takibi başlatılıyor, borç katlandıkça katlanıyor. Cezayı yatıranlar bile sonradan başka ad altında farklı bir ödemeyle karşı karşıya kalıyor. Sanki daha fazla ücret alınsın diye hareket ediliyor. Şikâyetlerin haddi hesabı yok.

Vatandaşı müşteri olarak gören Ulaştırma Bakanına sesleniyorum: OGS ve HGS şikâyetlerini gündeminize alın; araştırın, bakalım altından neler çıkacak. Bu işin peşini bırakmayacağız, vatandaşı mağdur etmeyin” dedi.