Ekonomi

AKP’ye göre Türkiye ekonomisi uçuşta, istihdam ve güven zirvede!

İşsizlik oranı 10 milyonu aşmış, kredi faiz oranları Dünya sıralamasına 3. Sıraya gelmiş, enflasyon aldı başını gidiyor ama AKP’ye göre Türkiye ekonomisi uçuyor… İhracat rakamları tarihi rekor kırarken, üretim yüzde 46 artmış durumda… İstihdam söylemlerine bakıldığında ise işsiz kimse yok… ‘’Üreten ve ürettiğini dünya pazarlarında rekor seviyede ihracatla sunan bir Türkiye var artık’’ diyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdullah Nejat Koçer, Türkiye ekonomisini bakın nasıl yorumladı;

Dünya baş döndürücü bir hızla değişiyor. Bu değişime ve yeni dünya düzenine uyum sağlamak için her gün yeni adımlar atmamız gerekiyor. Fiyat istikrarı ve istihdamda denge düzeyine oluşmak, dış ticaret dengesini sağlamak, iktisadi büyümeyi sürdürmek için güven ve istikrar ortamı gerekiyor. Dünyanın ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu güven ve istikrar ortamını sağlamak adına yapılan çalışmalar ise Merkez Bankamız tarafından durmaksızın devam ediyor. Ne var ki gerek dünyadaki gerekse bölgemizdeki ve gerek ülkemizdeki birçok gelişme döviz ve borsayı etkileyebilmekte. Ekonomi için en önemli unsur, üretimin ve istihdamın devam ediyor olması, kendini koruyor olmasıdır.

İSTİHDAMINI VE ÜRETİM GÜCÜNÜ KORUYAN TÜRKİYE

Salgınla birlikte dünya zor bir dönemden geçiyor. Bu zor dönemde ihracat pazarlarında yeni negatif süreçler yaşanmasına rağmen Türkiye mart ayında tüm zamanların ihracat rekorunu kırarak yüzde 42’lik mart ayı artışıyla yeni bir başarıya imza attı. İstihdamını ve üretim gücünü koruyan Türkiye, ihracatta tarihî rekorlar kırmaya başladı. Mart ayında dış ticaret açığımız 2020’ye göre yüzde 14,2 gibi önemli bir düşüş göstererek 5,5 milyar dolardan 4,7 milyar dolara geriledi. Ekonomide istikrar ve güven süreci elbette kolay oluşmuyor, inişler ve çıkışlar olabilir; önemli olan, sahip olduğumuz yetişmiş insan kaynağımız ve üretim gücümüzdür. Üreten ve ürettiğini dünya pazarlarında rekor seviyede ihracatla sunan bir Türkiye var artık.

YILDIZINI PARLATMAYA DEVAM EDİYOR

Yüksek teknolojili ürünlerle katma değere yönelen savunma sanayisinde büyük başarılar elde eden, markalar yaratan, inovatif ürünlerini dünya pazarlarına sunan bir Türkiye var. Ülkemiz, pandemi gibi küresel bir zorluğa rağmen kalıcı büyüme ve katma değerli ihracat hedefleri doğrultusunda yıldızını parlatmaya devam ediyor. Alınan her karar, ülkemizin daha iyi yarınlara ulaşması ve daha iyi bir istikrar sürecine kavuşması içindir. Ülkemiz güçlendikçe ekonomimiz daha az etkilenecektir.