Sağlık

7 Nisan 2021 vaka tablosu! Artan vakalar nedeniyle tam kapamalı 1 ay sokağa çıkma yasağı çağrısı!

Türkiye genelinde artan vaka sayıları salgında hangi noktaya geldiğimizin en korkunç göstergesi. Vaka sayılarına paralel olarak yükselen hasta sayıları yoğun bakım ünitelerinde ki doluluk oranlarında kırmızı alarm sinyallerini çaldırırken, artan ölüm sayıları endişeleri katlamaya başladı. Dün 49 bin 584’e çıkan vaka sayıları, bugünde artmaya devam etti.

Sağlık Bakanlığı tarafından 07 Nisan 2021 tarihli vaka tablosu verilerine göre, Türkiye’de son 24 saat içerisinde 302 bin 108 koronavirüs testi yapıldı ve 54 bin 740 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı… Bugün salgın yüzünden ölen kişi sayısı 276 olarak açıklanırken, hasta sayısı ise 2 bin 203 olarak kaydedildi.

Bir aydır hergün artan vaka sayılarının, 50 bin gibi kritik seviyeyi geçmesinden dolayı bilim insanları peş peşe uyarılarda bulundu. Uzmanlarda göre, vaka sayılarının düşmesinin tek çözümünün, en az 15 gün olmak kaydı ile mümkünse tam kapamalı 1 ay sokağa çıkma yasağı kararının alınmasından geçtiğini belirtiyor. Sokağa çıkma yasağı haricinde, ek tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yapan uzmanlar, kaliteli maskelere herkesin erişmesi noktasında, maskelerin hiç olmazsa maddi durumu düşük olan vatandaşlara ücretsiz verilmesi gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Bahadır Erdem, sokağa çıkma yasağının uygulanmamasına tepki göstererek, Twitter hesabı üzerinden ‘’ Vaka sayısı 50 bine dayandı, uzmanlar tam kapanma istiyor ama iktidar hala kendini düşünüyor. Bilim kurulunun acil bu işe müdahale etmesi lazım. Yoksa bu #vakaüstünevaka ile daha çok “Canımız” yanacak’’ dedi.

Öğretmenlerden önce futbolculara aşı önceliği verilmesine de tepki gösteren bilim insanları, toplumun en az yüzde 70’inin aşılanmadan sağının önüne geçilemeyeceği gerçeğini hatırlattı. Futbol eğitimden daha mı önemli diye tepki gösteren vatandaşlar ise, sosyal medyada tepkilerini şu ifadelerle dile getirdi;