Genel

Memur olacak herkesi yakından ilgilendiriyor! Yeni dönem başlıyor! TBMM’de kabul edildi!

Gelen bir son dakika haberine göre memur alımlarında herkesi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ve 64 Milletvekilin “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun Teklifi” Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda oylanarak kabul edildi. Detaylar haberimizde

Son dönemlerde güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda tartışmalara neden olmuş, oylamanın reddedilme nedeni açıklandıktan sonra yeniden oylanacağı duyurulmuştu. Bu kapsamda yapılan görüşme sonucunda Ak Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kanun teklifi kabul edildi.

KANUN TEKLİFİ KİMLERİ KAPSIYOR?

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak kişiler, “Kurum ve kuruluşlarda, yetkili olmayan kişilerin bilgi sahibi olmaları halinde devlet güvenliğinin, ulusal varlığın ve bütünlüğün, iç ve dış menfaatlerin zarar görebileceği veya tehlikeye düşebileceği bilgi ve belgelerin bulunduğu gizlilik dereceli birimler, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, jandarma, emniyet, sahil güvenlik ve istihbarat teşkilatlarında çalıştırılacak kamu personeli, Ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde çalışacak personel, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışacak öğretmenler, üst kademe kamu yöneticileri, özel kanunları uyarınca güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasına tabi tutulan kişiler, milli güvenlik açısından stratejik önemi haiz birim, proje, tesis, hizmetlerde statüsü veya çalıştırma şekline bağlı olmaksızın istihdam edilenler” şeklinde sıralandı.

BİRİNCİ DERECE YAKINLAR KAPSAM DIŞINDA KALACAK

Güvenlik soruşturmasında kişinin birinci derece yakınlarını kapsam dışında bırakacak. Elde edilen verilerin değerlendirilmesi için Değerlendirme Komisyonu kurulacak. Komisyon 5 kişiden oluşacak.