Gündem

Tam kapanma ihtimalini güçlendiren yeni karar! TBMM’de 18 günlük yasak!

Koronavirüs salgınında vakaların her geçen gün rekor kırmasıyla birlikte vatandaşlar tam kapanma kararının gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Konuyla ilgili bugün Bilim Kurulu Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak. Toplantıda Ramazan ayında alınması beklenen kararlar ve aşı konuşulacak.

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vaka sayılarına değinerek, tam kapanma sinyali vermişti. Ramazan ayı boyunca en temel hedefin, Türkiye’de vaka sayısını düşürmek ve ülkenin rahatlamasını sağlamak olduğunu belirten Erdoğan’ın bu açıklamasından sonra tam kapanma ihtimalini güçlendiren bir karar alındı.

MECLİS’TE 18 GÜNLÜK YASAK

Gelen bir son dakika haberine göre 12 – 30 Nisan tarihleri arasında Meclis’e ziyaretçi alınmaması kararı alındı. Bu yasak en son 1 – 28 Şubat tarihleri arasında alınmıştı. Meclis’e tam da Ramazan öncesine alınan bu ziyaretçi yasağı kararı, tam kapanma ihtimalini biraz daha güçlendirdi.

RAMAZAN AYINDA RAKAMLARI BİRKAÇ BİNLİ RAKAMLARA DÜŞÜRÜRSEK..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapmış olduğu açıklamasında “Amacımız ülkemizi Ramazan ayında dinlendirerek bayram sonrası güzel günlere hazırlamak. Avrupa ülkelerinin hemen tamamı Türkiye’den daha ağır kapatma tedbirleri uyguluyor. Ramazan ayında rakamlarımızı birkaç binli rakamlara düşürebilirsek, mayıs ayında başlayacak turizm hareketliliğinden yararlanabiliriz. Aksi taktirde bir turizm sezonunu daha kaçırabiliriz. Önceliğimiz sağlıktır” ifadesini kullanmıştı.

Erdoğan aynı zamanda geçtiğimiz günlerde düzenlenen kabine toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçerek, Ramazan ayında paket servisin olacağını, “Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye’de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışabilecek. Ramazan’da ise hizmetler paket servis ile sınırlandıracak” şeklinde ifade etmişti.