GündemSağlık

Mutasyonun yeni belirtileri açıklandı! Belirtiler arasında ateş ve öksürük yok!

Türkiye’de etkisini göstermeye başlayan ve vaka sayılarını 60 bin bandına dayayan mutasyon koronavirüse ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Vakalardaki önlenemez artış devam ederken, koronavirüsün yeni belirtileri açıklandı.

Buna göre artık salgına yakalanan çoğu kişide ateş ve öksürük görülmezken, mutant virüse yakalananlarda hapşırma, burun akıntısı ve titreme görülüyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan veriler 60 bine dayandı. Her geçen gün vakalarla birlikte ölümlerin de artması herkesi tedirgin etmeye başladı. İngiliz mutasynunun etkisiyle vaka sayılarının hızla artması, mutant virüsünün belirtilerinin de değişmesine neden oldu.

TÜRKİYE’DE SON DURUM NASIL?

Türkiye’de açıklanan son koronavirüs tablosuna göre sadece son 24 saat içerisinde 302 bin 108 koronavirüs testi yapıldı. Yapılan test sonucunda 54 bin 740 kişinin test sonucu pozitif çıktı. Vefat eden vatandaşlarımızın sayısı ise 276 olarak açıklandı.

BELİRTİLER DEĞİŞTİ

Mutasyonunun etkisini artırması ve bulaşıcılığını fazlalaştırması, belirtilerin de değişmesine neden oldu. İngiltere kaynaklı mutant virüsün etkisiyle vaka sayıları 60 bin bandına dayandı. Salgının başından beri en sık görülen öksürük ve ateş semptomları yerini burun akıntısı, geniz akıntısı, hapşırma ve iştahsızlığa bıraktı. Bu belirtilerle hastaneye başvuranların pozitif sonuçları da artırdığı aktarıldı.