Gündem

Koronavirüste alarm verildi! “B” planına geçildi!

Gelen bir son dakika haberine göre Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, yaptığı açıklamasında koronavirüs sebebiyle dolan yoğun bakım ve servisler için resmen “B” planını devreye aldıklarını belirtti. Vakalardaki artış bu şekilde devam ederse, 2 hafta sonra yoğun bakımlarda yer kalmayacağı belirtildi.

Prof. Dr. Özlenen Özkan, salgın kapsamında B planını devreye aldıklarını ifade ederek, “Vaka sayılarındaki artış hızı böyle gittiği takdirde iki hafta içerisinde yoğun bakım ünitelerinin de yeterli olmayacağı öngörülüyor” dedi.

2 HAFTA İÇİNDE YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ YETERLİ OLMAYACAK

AÜ Rektörü Prof. Dr. Özkan, vatandaşların artık eskisi kadar maske, mesafe ve temizlik konusuna dikkat etmediklerini belirterek, şunları söyledi:

“İnsanlar hiçbir şey yokmuşçasına davranıyor. Bu da sayıları ister istemez artırıyor. Aşı tamamen yaygınlaşana kadar kurallara uymamız gerektiğini defalarca söylüyoruz ama inşallah bu şekilde anlaşılır ama çok ümitli değilim. Vaka sayılarımız üniversitede de arttı. B planı hemen devreye girdi. Hem yoğun bakım hem de servis sayılarımız arttı. Vaka sayılarındaki artış hızı böyle gittiği takdirde iki hafta içerisinde yoğun bakım ünitelerinin de yeterli olmayacağı öngörülüyor”

B PLANINA GEÇİLDİ

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi pandemi sebebiyle B planına geçti. Entübe edilen hastalar için bir yıldır kullanılan yoğun bakımların 3’te 1’i koronavirüs hastaları için ayrıldı. Vaka sayılarının rekor kırmasıyla yoğun bakım oranı yüzde 95 oranında doldu. Aynı zamanda trafik kazaları, kanser ve diğer hastalıklar için kullanılan yoğun bakımlarda da oranlar yükselmeye devam ediliyor.

KURALSIZLIK GENÇLERDE

Özellikle kurallara gençlerin uymadığını ifade eden Prof. Dr. Özkan, yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Genelde karşılaştığım kitle daha aşılanmamış kitle. Etrafta gördüğüm daha çok gençler. Çok kolay değil tabi içleri kaynıyor hava çok güzel. Evde onları bekleyen anne ve babası var. Aşılı olan grup bir miktar daha temkinli. Çünkü daha çok yaşlı kişiler aşılanıyor. Bu kuralsızlığı daha çok genç grupta görüyorum”